22 C
Valencia

La xifra de persones que mengen cada dia del Banc d’Aliments puja a 13.500 per culpa de la covid-19

Des de fa dos mesos sobreviuen de les donacions d'empreses i particulars perquè l'increment de la demanda va acabar en les 50 tones de menjar del i la propera remesa de la Unió Europea no arribarà fins principis de juny.

- Publicitat -AVL

“No hi ha dia que no ens vinga una persona a demanar ajuda, i com ara està tot tancat i els Serveis Socials van desbordats, i mentre es valora, cal donar-los una solució”. Esta és la situació amb què es troben cada dia els voluntaris del Banc d’Aliments de Castelló.

El president, Santiago Miralles, ens explica que fa dos mesos que pràcticament vam acabar en tot el que els havia arribat. “La sort és que nosaltres sempre tractem de tindre ací quasi 50 tones d’aliment en estoc però això també s’ha esgotat i fins a principis de juny no arriba l’altre enviament de mejar de la Unió Europea que distribuïm a través de 95 entitats que són elles les que reparteixen directament el menjar als usuaris”.

Distribució del menjar a través dels bancs d’aliments. Font: Federació de Bancs d’aliments (FESBAL).

Això vol dir que el Banc d’Aliments de Castelló fa dos mesos que “sobreviu” gràcies a les donacions d’empreses i de particulars, a més d’haver recorregut a fons propis per emergències que els hi han permet repartir unes 50 tones de menjar que s’han esgotat en només tres setmanes.

De fet, l’increment de la demanda ha fet que en este últim mes i mig es passara d’11.000 persones a qui arriben estes ajudes alimentàries a més de 13.500 “i açò, segueix creixent!”, apunta Miralles.

SENSE LA CAMPANYA ‘KILO’

D’altra banda, a l’increment de la demanda generada per la situació de crisi en què s’han quedat moltes famílies d’economia precària que depenien de treballs temporals a causa del confinament, s’ha sumat les prop de 70.000 quilos d’aliment de l’operació ‘Kiloque es porta a terme a les portes dels supermercats “i que enguany no es va poder fer perquè estava prevista pel 27 i 28 de març”.

Per tant, amb un augment de les peticions d’ajuda alimentària de més del 23% en només vuit setmanes i una reducció de les entrades d’aliments equivalent a més del que suposen un dels tres enviaments anuals que es reben des de la Unió Europea, el banc d’aliments de Castelló es troba en una situació complicada que “s’està solucionant gràcies a les donacions que volem agrair públicament perquè estan sent les que ens estan salvant”, comenta el president.

Font: Banc d’aliments de Castelló.

“1.000 CONILLS CONGELATS…”

Pel que fa a les donacions, a més dels establiments col·laboradors que permeten un subministrament de vals de compra per un import d’entre 60 i 70 euros “i que arriba setmanalment a més de 3.000 famílies de la província perquè així també puguen comprar producte fresc”, explica el president, els aliments que entren estos dies al banc són de tota mena.

“Hi ha supermercats i empreses que ja són habituals i que ens envien regularment menjar però és que estos dies hem tingut de tot i això s’ha d’agrair-ho a tota la població perquè la solidaritat ha estat excepcional”, explica Miralles amb satisfacció.

“Nosaltres sempre que tenim mitjos i podem donar-li eixida, perquè subministrem a prop d’un centenar d’entitats, ho acceptem. Ahir ens van entrar 1.000 conills congelats que tenim ara en la cambra per a distribuir, l’altre dia, un camió amb verdura i també tenim una empresa de menjar preparat que ens fa enviaments, però és que a més també hi ha gent, particular, que venen directament a la porta del banc d’aliments i et porten una caixa de llet o el que poden!”.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,764FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Declarat a Sueca altre brot de covid-19 per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 157 persones malaltes

Ontinyent suma un altre dia amb brots de coronavirus, esta vegada amb 9 contagiats

Els contagiats de hui han sigut a través d'un contacte social.

Detectats a Castelló 5 brots de coronavirus en un dia amb 16 contagiats per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 1315 persones malaltes

Detectat un brot de coronavirus a Sant Mateu per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 15 persones malaltes

Detectat un brot de coronavirus a una empresa d’Alberic

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 57 persones malaltes.
- Advertisement -

: Valencià