El Banc d’Aliments d’Alcalà-Alcossebre duplica el nombre de famílies ateses fins a arribar a les 135

S'inicia una campanya solidària de donació d'aliments per a augmentar els fons disponibles.

El Banc d’Aliments d’Alcalà-Alcossebre ha duplicat el nombre de famílies a les quals atén durant este any 2020, coincidint amb la crisi econòmica provocada per la situació sanitària. A inicis d’any, el número era de 65 mentre que actualment són 135 famílies (297 persones) les que reben el repartiment de productes i, en alguns moments de l’any, han arribat a les 180 famílies.

Este recurs municipal és gestionat per l’Associació de Recursos Azahar i un equip de voluntaris s’encarrega diàriament de realitzar la recollida d’aliments donats per supermercats de la localitat i distribuir-los als beneficiaris del Banc d’Aliments en els seus horaris establits i dies de repartiment. L’augment de famílies ateses va motivar que l’Ajuntament sol·licitara la inclusió en el Programa 2020 del Fons d’Ajuda Europea per a les Persones Més Desfavorides (FEAD) el que ha suposat la recepció de més de 2.000 quilos d’aliments bàsics.

La regidora de Benestar Social, Melina Fradejas, ha destacat que “este recurs s’ha convertit en una ajuda molt important per a famílies de la localitat que estan travessant per una situació econòmica complicada”.

Amb la finalitat d’augmentar els fons i diversificar els productes disponibles en les dates nadalenques, s’ha iniciat una campanya solidària de recollida d’aliments. Les persones que vulguen col·laborar poden portar els seus productes al local del Banc d’Aliments d’Alcalà (carrer Villanueva) els dimarts i divendres de 9.30h a 10.30h i al local d’Alcossebre (carrer Alcalà- Avinguda València) els dimecres de 9.30h a 10.30h.

CatalanSpanish