17.8 C
Valencia

La Banda Municipal de Castelló presenta la temporada 2020-21

El concert inaugural serà dilluns 19 d'octubre a l'Auditori

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

La nova temporada de la formació castellonenca, liderada per Marcel Ortega i Martí, proposa al públic el retrobament amb la música per a banda simfònica. Titulada ‘Més enllà de les notes’, el seu eix conductor serà la música en si mateixa, en un viatge de descoberta i reflexió al si d’aquesta art i «amb l’objectiu de meravellar el públic», com explica el director titular. L’humor, la germanor que la música desperta o el seu poder evocador seran alguns dels eixos temàtics d’aquesta nova temporada.
La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, ha destacat «la gran qualitat de la proposta que ens fa la Banda Municipal de Castelló, la qual ens acompanyat durant els mesos de confinament i ens convida ara a tornar a gaudir de la música en directe amb una programació extensa, diversa i que agradarà a tot tipus de públics». Ruiz ha incidit en que «prenem mesures per tal que aquests concerts tinguen totes les garanties sanitàries perquè la cultura és i serà sempre segura».
Els repertoris escollits posen en valor les obres actuals dels principals autors nacionals i internacionals, com ara Malcolm Arnold, John Adams, Morten Lauridsen, Luis Serrano Alarcón, Manuel Palau o Ximo Cano. Així mateix, per als gustos més tradicionals, es compta amb les bellíssimes transcripcions servades en l’arxiu de la banda, com ‘El barber de Sevilla’, ‘L’aprenent de bruixot’, ‘Parsifal’, ‘La Bohème’… En el capítol d’estrenes, cal destacar el ‘Divertimento’ de David Beltrán, membre de la Banda Municipal i reconegut compositor.
Els concerts extraordinaris, dedicats a importants entitats castellonenques, ocupen un lloc privilegiat en aquesta programació. La banda col·laborarà amb els Moros d’Alqueria, els Cavallers Templers i l’Associació Espanyola contra el Càncer. En el primer cas, el jove oboista Manuel Costa, guanyador de la Beca Instruments de Banda de la Fundació Moros d’Alqueria, farà el seu debut com a solista acompanyat de la Banda Municipal.
La formació participa també dels actes protocol·laris, les festes i els esdeveniments de la societat de Castelló, sent-ne un dels principals actius. És per això que el primer concert que es va fer després del confinament fou un homenatge a les víctimes de la Covid-19 i als sectors essencials, i també es faran concerts institucionals com el del del Dia de la Constitució. Aquests s’oferiran a l’aire lliure, a la plaça Hort dels Corders.
La música espanyola serà protagonista als concerts extraordinaris i als de carrer, amb fragments de les sarsueles ‘La Tempranica’, ‘La revoltosa’ i ‘El caserío’; amb nombrosos autors castellonencs com ara José Pla, Enrique Martínez, Pascual Asencio o el mestre Francisco Signes i autors de primer nivell mundial com són Óscar Navarro, Carles Suriñach o Ferrer Ferran.
Durant el mes de setembre, els components de la Banda Municipal de Castelló han fet retornar la música a espais emblemàtics de la ciutat com són el Templet del Parc Ribalta, el Teatre del Raval i el Centre Cultural La Marina del Grau, en concerts de format reduït de música de cambra.
Per tal que la ciutadania puga gaudir al màxim de la música, tots els concerts de la Banda Municipal de Castelló són gratuïts, a excepció dels benèfics, i han estat organitzats segons les mesures de prevenció per la Covid-19 vigents. Tota la programació, incloses dates i ubicacions, es pot consultar al web municipal (www.castello.es).

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Borriana_Calistenia 9octubreGVA DiVal

Segueix-nos

13,018FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Godella fa una crida per acudir al cementeri els dies abans a Tots Sants

Des de hui dilluns, i fins al diumenge 1 de novembre, el Cementeri estarà obert amb horaris especials.

La Diputació de València finança 334 projectes d’infraestructures a L’Horta

L'Horta Nord té aprovats 207 projectes i 15 milions d'euros per a 22 municipis, pels 127 projectes i 16,1 milions que té assignats L'Horta Sud en 19 localitats.

José Martí avala l’Estat d’Alarma anunciat pel Govern i apel·la a la responsabilitat de la ciutadania

El president de la Diputació de Castelló ha recolzat la decisió del Govern d'activar un nou període d'Estat d'Alarma per a reforçar les mesures de control enfront de la pandèmia de la Covid-19.

Morella tanca el Centre de Dia pels brots detectats de coronavirus

Es constata un augment del nombre de contagis en la ciutat de Morella.

El nou Estat d’Alarma de Sánchez legitima les mesures anunciades per la Generalitat

El 'toc de queda' o la restricció de les reunions a sis persones coincideixen en les mesures ja adoptades per la Comunitat Valenciana.
- Advertisement -

: Valencià