La banda sonora de la Gamba Roja de Dénia es projecta en una trobada virtual de Ciutats Creatives

L’audiovisual de la “Banda Sonora de la Gamba Roja de Dénia” es va projectar ahir diumenge en una trobada virtual de Ciutats Creatives de la UNESCO emmarcada en el “Fòrum Culturalmente Santista” que ha organitzat la ciutat brasilera de Santos (Ciutat Creativa del Cinema). 

L’audiovisual de la “Banda Sonora de la Gamba Roja de Dénia” es va projectar ahir diumenge en una trobada virtual de Ciutats Creatives de la UNESCO emmarcada en el “Fòrum Culturalmente Santista” que ha organitzat la ciutat brasilera de Santos (Ciutat Creativa del Cinema).
El documental mostra el procés de composició de la banda sonora per part dels seus autors, els músics deniers Javier Pinto i Josep Pastor, i la seua interpretació per part de l’Agrupació Artística Musical de Dénia. En les imatges apareixen nombrosos paratges de Dénia, mariners de la ciutat i el cuiner Quique Dacosta, que va col·laborar amb els compositors. El Fòrum de la ciutat de Santos considera que l’audiovisual és un exemple d’integració de tres dels set àmbits de la xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO: Gastronomia, Música i Cinema.
L’aportació de Dénia es va incloure en un panell virtual celebrat la vesprada de diumenge, en el qual es van presentar quatre iniciatives que eren considerades pels organitzadors com a exemples de creativitat sorgits al sí de la xarxa UNESCO, cadascuna de les quals era introduïda i explicada en connexions per internet amb les ciutats corresponents.
Des de Dénia va intervindre, via Skype, el director de l’Oficina de la Innovació i la Creativitat, Floren Terrades, qui va assenyalar que en la banda sonora de la gamba roja hi havia un reconeixement a un producte local que ha donat fama gastronòmica a la ciutat, però també història, tradició, un homenatge als nostres pescadors i l’expressió d’una manera de viure.
En el panell de Santos van compartir experiències amb Dénia tres ciutats més. Des d’Óbidos (Portugal) es va destacar el gran canvi registrat per aquest poble d’11.000 habitants que, com a Ciutat Creativa de la Literatura, ha sigut capaç de reunir més de 200 autors, creadors i narradors en un congrés que s’ha convertit en referent de la intel·lectualitat portuguesa. Una altra ciutat portuguesa, Amarante, va donar a conèixer el projecte que li ha permés incorporar-se a la xarxa de Ciutat Creatives de la Música el passat mes de novembre. A l’Equador, la ciutat de Duran, com a Ciutat de l’Artesania, està impulsant un marketplace en el qual els artesans de la xarxa UNESCO podran oferir i vendre els seus productes.
La ciutat amfitriona, Santos, va presentar una ponència sobre les oportunitats que ofereix la xarxa de Ciutat Creatives de la UNESCO per anar complint els objectius de l’Agenda 2030 sobre desenvolupament sostenible. El Fòrum Cultural i Creatiu de Santos va nàixer l’any 2012 per a fomentar i formar públic per a la cultura i per consolidar la identitat cultural de la seua regió. Durant tres dies la ciutat acull fires, presentacions culturals, debats i conferències.

ValenciàEspañol