Diversos detinguts de la banda motera United Tribuns per tràfic de drogues i control de prostíbuls

L'operació inclou 18 registres a Palma de Mallorca, Tarragona, Barcelona i València.

PublicitatAVL

Agents de la Policia Nacional han llançat una operació amb almenys huit detinguts –encara que s’espera doblar la xifra d’arrestats per la seua relació amb la banda motera United Tribuns Nomads Spain, a la qual s’investiga per ser una organització criminal i per delictes relacionats amb el tràfic de drogues, així com el control de l’oci nocturn i de prostíbuls, han informat a Europa Press fonts policials.

El dispositiu està liderat per agents de la UDYCO central i de la Policia en les Illes Balears i inclou 18 registres a Palma de Mallorca, Tarragona, Barcelona i València. Al líder de l’organització, que també és el president dels United Tribuns, la Policia també li associa amb diverses confiscacions prèvies de droga sintètica i de marihuana.

PublicitatRovira  

La banda d’estètica motera i rockera d’origen alemany té ramificacions a Centre Europa i estava assentada des de fa dos anys a Espanya. En concret, va crear el seu primer punt a Palma i tenia vinculació amb altres organitzacions criminals i d’extrema dreta.

Els detinguts són de nacionalitat espanyola, a més de serbis, alemanys i austríacs. Estan relacionats amb diversos incidents violents i amb festes clandestines, segons les citades fonts policials.

Se’ls imputa els delictes de pertinença a organització criminal, delictes contra la salut pública, tinença il·lícita d’armes, lesions, delictes contra el patrimoni i blanqueig de capitals. L’operació està coordinada per un Jutjat de Palma.

RÀPID CREIXEMENT

Segons la Policia, l’organització hauria experimentat un ràpid creixement en el control del tràfic de drogues en diversos locals d’oci nocturn, festes clandestines i prostíbuls de Mallorca, en els quals els seus membres treballarien en els equips de seguretat.

A més, la Policia els investiga també per, presumptament, haver “fet gala d’una violència extrema” en els “enfrontaments violents” amb altres bandes rivals radicades en l’illa i amb els ‘hooligans’ del Reial Club Esportiu Mallorca.

Fa dos anys l’organització United Tribuns va triar Mallorca com el lloc on crear el seu primer punt a Espanya i, des d’aleshores, s’ha anat expandint amb altres capítols a Madrid, Barcelona, Girona, Tarragona i Tenerife. Actualment tenen un altre projecte d’obertura en la ciutat de València.

En l’àmbit internacional, l’organització consta amb capítols a Alemanya, Àustria, Bòsnia, Bulgària, Dinamarca, França, Itàlia, Suïssa, Tailàndia i Turquia, on els seus membres estarien “vinculats a organitzacions d’extrema dreta i criminals”, segons informes policials.