Les platges de la Comunitat Valenciana reben 135 banderes blaves

De les 135 banderes blaves, són 33 a Castelló, 31 a València i 71 a Alacant

PublicitatAVL

La Comunitat Valenciana ha obtingut un total de 150 ‘Banderes Blaves’, 135 en platges i 15 en ports esportius, que onejaran a partir de juny, la qual cosa suposa un augment de quatre respecte a l’any anterior. Pel que respecta a platges, la Comunitat comptarà amb 135 banderes blaves: 33 a Castelló, 31 a València i 71 a Alacant.

L’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac), promotora de la iniciativa, ha difós aquest dimarts la llista de banderes blaves per a 2019, que sumen un total de 669 (566 platges, 98 ports i 5 embarcacions sostenibles). D’aquesta manera, Espanya ha perdut 25 banderes blaves a les seues platges fins a aconseguir un total de 566 insígnies, la qual cosa significa un 4% menys respecte a les 590 de l’any passat, encara que continua liderant sense interrupció el rànquing mundial des de 1987.

PublicitatRovira  

Alt nivell d’exigència

En aquesta ocasió, la caiguda d’insígnies a les platges és tres vegades superior a l’últim descens, quan es van perdre 7 banderes. Un descens que confirma “l’alt nivell d’exigència” per a aconseguir el distintiu, segons els seus responsables.

Aquesta temporada hi ha en total 28 banderes menys, que són 25 de platges i 3 de ports, encara que, d’altra banda, 7 platges estrenaran la insígnia blava, ha indicat el president d’Adeac, José Ramón Sánchez Moro, qui ha sigut especialment crític amb aquells quiosquets de platja que “no compleixen les ordenances que regeixen aquests espais públics”.

Aquestes són totes les platges de la Comunitat Valenciana que tindran bandera blava en 2019

De nord a sud, al Baix Maestrat tindran bandera blava dues platges de Vinaròs (Fortí i Fora del Forat); dos de Benicarló (Morrongo i la de la Caracola); dos de Peníscola (Sud i Nord) i quatre d’Alcalà de Xivert: el Carregador, la Romana, el Moro i Manyetes.

A la Plana Alta, les banderes són les de la platja Nord de Torreblanca; les Amplàries, Morro de Gos, la Conxa i les Plagetes de Bellver a Orpesa; Voramar, l’Almadrava, Torre de Sant Vicent, els Terrers i Heliòpolis a Benicàssim i les platges de la Pineda, Gurugú i el Serradal de Castelló.

A la Plana Baixa tenen bandera blava les platges de l’Arenal i el Grau-Malva-rosa de Borriana; el Grau, Pedra RotjaMabó i Estanyol de Moncofa; els Cases i el Cirerer de Xilxes i Casablanca d’Almenara.

Un municipi d’aquesta comarca s’estrena amb bandera blava: Nules, amb la platja de les Marines, que ha rebut aquesta distinció. Ja a la província de València, dos municipis del Camp de Morvedre reben bandera blava: Canet d’en Berenguer, amb la platja de Racó del Mar, i les platges de Corint, l’Almardà i el Port de Sagunt. A l’Horta han rebut bandera blava la platja de Puçol, la de sa Pobla de Fernals i set platges de València: el Saler, la Garrofera, la Devesa, l’Arbre del Gos, Recatí-Perellonet, Cabanyal i Malva-rosa.

Cullera és l’únic municipi de la Ribera Baixa amb platges que tenen aquesta distinció, un total de sis: el Dossel, el Far, les Oliveres, Cap Blanc, Sant Antoni i Racó. La Safor és la comarca valenciana amb més municipis reconeguts, amb un total de huit. Tavernes de la Valldigna rep la bandera blava a la platja del seu mateix nom i en la Goleta; les platges de Bellreguard, Daimús, Miramar, Piles i Xeraco reben també bandera blava i a Gandia, s’ha reconegut la platja Nord. Oliva és el municipi amb més banderes blaves en aquesta comarca amb un total de quatre (Terranova-Burguera, l’Aigua Morta, Pau-Pi i Aigua Blanca).

Alacant rep 71 banderes blaves

La província d’Alacant ha rebut 71 banderes blaves, més que València i Castelló juntes. Per comarques, a la Marina Alta han obtingut bandera blava sis platges de Dénia (les Bovetes, les Marines, Molins, Punta Raset, Marineta Casiana i les Deveses), tres de Xàbia (la Grava, l’Arenal i la Granadella), una del Poble Nou de Benitatxell, la Cala Moraig; tres de Teulada (el Portet, l’Ampolla i les Platgetes), una de Benissa, la Cala Fustera i tres de C i tres de Calp (la Fossa, Cantal Roig i Arenal Bol).

A la Marina Baixa tenen bandera blava la Roda, l’Espigó y Cap Blanc, d’Altea; el Racó de l’Albir de l’Alfàs del Pi; Llevant, Mal Pas i Ponent, de Benidorm; la Cala, de Finestrat i Vereder, Ciutat, la Caleta, Bon Nou i Paradís, de la Vila Joiosa. La platja de l’Espigó d’Altea rep aquesta distinció per primera vegada.

A l’Alacantí tenen bandera blava dues platges de El Campello (Carrer de la Mar i Mutxavista) i cinc d’Alacant: Sant Joan, l’Albufereta, Postiguet, Saladar i Tabarca. Al Baix Vinalopó han obtingut bandera blava les platges de l’Altat, Arenals de Sol, la Marina, Carabassí i les Pesqueres-el Rebollo a Elx, i Cales de l’Est, Vereder, Llevant, Tamarit i les Cales Santiago Bernabéu de Santa Pola.

La Vega Baixa és la comarca que més platges amb bandera blava rep. A Guardamar del Segura han obtingut aquesta distinció les platges de la Roqueta, Centre i el Moncaio, mentre que a Torrevella han rebut bandera blava les platges de Cap Cervera, el Capellà, els Nàufrags, Cala Piteras i els Bojos.

Orihuela és el municipi valencià amb més banderes blaves, amb un total d’11: Punta Prima, Cala Bosc (la Zenia), Cala Capità-Cap Roig, la Caleta-Cap Roig, Aiguamarina, Campoamor, Barranco Rubio, Cala Estaca, Cala Mosca, Cala Tancada i Mil Palmeres.

Aquesta mateixa platja també rep bandera blava en la zona que forma part del terme municipal del Pilar de la Foradada, que té altres quatre banderes blaves: Jesuïtes, Conde, Rocamar i Port.

 

 

Publicitat