La Delegació del Govern facilitarà informació sobre les persones que van exhibir banderes franquistes el 12 d’octubre

Pérez Garijo: 'Les vulneracions del 12 d'octubre a la llei de memòria són punibles i seran sancionades'.

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha afirmat que “les vulneracions del 12 d’octubre a la llei de memòria són punibles i seran sancionades”.

Així s’ha pronunciat la consellera de Qualitat Democràtica després de la seua trobada amb la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero.

La Delegació del Govern s’ha compromés a facilitar tota la informació sobre les persones que van exhibir banderes franquistes i altres elements de simbologia nazi, en el que suposa “una clara vulneració” de l’article 40 de la Llei 14/2017 de memòria democràtica i per a la convivència de la Comunitat Valenciana.

Pérez Garijo ha afirmat que els fets ocorreguts el passat 12 d’octubre a València “van vulnerar la llei autonòmica de memòria democràtica i, per tant, són punibles”, al que ha afegit que, “una vegada tinguem les identificacions, procedirem al compliment de la llei”.

Així mateix, la consellera de Qualitat Democràtica ha incidit en la importància de la formació de la Policia Nacional en matèria de memòria democràtica “perquè puguen ajudar al compliment de la llei, com ja s’ha fet en matèria d’igualtat de gènere”.

Per part seua, Gloria Calero ha mostrat la seua satisfacció per la nova llei estatal de memòria històrica, que s’està tramitant, “perquè qualsevol fet siga punible des de totes les administracions i no siga objecte d’interpretació per part de ningú”.

El passat 13 d’octubre la Conselleria de Qualitat Democràtica va anunciar l’inici d’un procés sancionador contra les persones i organitzacions que van participar en una concentració celebrada el dilluns 12 d’octubre a València per estimar que es va vulnerar la llei autonòmica de memòria democràtica.

CatalanSpanish