4:56 am - Sunday, 31 May 2020

Bankia, l’FSMCV i l’Institut Valencià de Cultura llancen la 5a edició de les beques per a alumnes d’escoles de música

- Publicidad -Reciplasa

El termini d'inscripció estarà obert des del 18 de juny fins al 6 de juliol. Aquestes beques formen part del projecte "Bankia escolta València" i disposen d'una dotació econòmica de 300.000 euros

Coronavirus
Escalante GVAMobilitat Matriculació
CastelloTributs CaixaOntinyent Dival
CoronavirusOnda mascarillas
- Publicidad -
Borriana

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

Bankia i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) llancen per cinqué any consecutiu una nova edició de beques destinades als alumnes de les societats musicals de la Comunitat Valenciana amb la col·laboració de l’Institut Valencià de Cultura.

La cinquena convocatòria, que es correspon amb el curs acadèmic 2018-2019, té una dotació econòmica de 300.000 euros fruit del conveni signat entre l’entitat financera, l’Institut Valencià de Cultura i l’FSMCV. El termini d’inscripció estarà obert des del 18 de juny fins al pròxim 6 de juliol.

La convocatòria de beques és una iniciativa que forma part del projecte “Bankia escolta València” i que té l’objectiu de fomentar la tradició musical de la Comunitat Valenciana a través de l’estudi d’aquesta.

Des que es va posar en marxa la primera edició de les beques en el curs acadèmic 2014-2015, més de 3.700 alumnes de les escoles de música s’han beneficiat d’aquestes ajudes. L’últim any van ser 703 els alumnes becats de 192 societats musicals.

Els criteris de selecció dels beneficiats amb aquestes beques se centraran en barems acadèmics, econòmics i socials. Pel que fa als criteris acadèmics, es tindrà en compte si l’alumne s’ha matriculat en més d’un instrument, si hi ha més membres de la unitat familiar estudiant en el mateix centre i la valoració fet per l’escola mateixa.

Quant als barems econòmics, es posarà atenció als ingressos rebuts en l’últim exercici per part de la unitat familiar i incrementarà la puntuació el fet de disposar d’un compte en Bankia.

Finalment, respecte als aspectes socials, es valorarà si l’alumne ha de desplaçar-se a una altra localitat per a assistir als seus estudis de música, si té alguna discapacitat o si pertany a una família nombrosa o monoparental.

“El futur de les nostres societats musicals i de la llarga tradició musical de la Comunitat Valenciana està en mans dels alumnes, de les seues escoles de música i del seu esforç i dedicació. Per això ens sembla de gran valor disposar d’aquestes beques, que permeten donar-los suport en els seus estudis i així garantir la continuïtat del que pot ser considerat el nostre patrimoni cultural més important”, ha afirmat Pedro Rodríguez, president de l’FSMCV.

Per la seua banda, el director corporatiu de la territorial de Bankia a València i Castelló, Jaime Casas, ha subratllat que “la cinquena convocatòria de les beques reflecteix el compromís de Bankia amb la formació dels joves i amb la música en tres províncies tan importants per a nosaltres com són les que integren la Comunitat Valenciana”.

Marga Landete, directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’IVC, ha explicat que aquestes beques són una mostra més de la col·laboració que mantenim Bankia, l’FSMCV i l’Institut Valencià de Cultura, unes beques que tenen com a objectiu afavorir la continuïtat dels estudis musicals de tants estudiants com siga possible.

Imports, terminis i resolució

Pel que fa a la dotació econòmica de les beques, aquestes tindran un límit de 500 euros per persona i beca, i seran per a cada alumne d’un 90% del total abonat per la matrícula i les assignatures de les quals estiga matriculat per al curs 2018/2019. Els interessats podran consultar les bases i fer la inscripció a través de la pàgina web www.bankiaescoltavalencia.es.

La resolució provisional de les beques serà el 28 de setembre. Posteriorment, s’obrirà un període de deu dies hàbils per a al·legacions i el 26 d’octubre es presentarà el llistat definitiu d’alumnes seleccionats per a rebre les beques.

En l’última edició es van beneficiar d’aquestes ajudes un total de 703 alumnes de les escoles de música de 192 societats musicals de la Comunitat Valenciana. D’aquests, 468 alumnes van ser de la província de València, 181 d’Alacant i 54 de Castelló.

Sobre l’FSMCV

L’FSMCV aglutina actualment 549 societats musicals, amb les seues respectives escoles de música, que agrupen 40.000 músics i 60.000 educands, que formen part d’aquest entorn associatiu i que disposen en les seues estructures de recursos humans, artístics i materials que l’FSMCV pretén potenciar i difondre com a mostra del ric patrimoni musical que atresora el nostre territori, derivat d’un moviment associatiu considerat únic en el món.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

Guillamón pregunta a Marco “com farà per a saltar-se el Pativel, contra el qual no va al·legar, i que ara limita els negocis de...

Guillamón: “Sol·licitem que busquen immediatament una solució a un problema que és un fre importantíssim a l'activitat turística de la nostra ciutat"

Benicàssim intensifica els tractaments contra els mosquits actuant de manera diària

L'Ajuntament reitera la sol·licitud a Conselleria per a la realització de tractament aeri.

L’UJI autoritza més de 30 plans de treball per al retorn gradual de l’activitat científica d’instituts i grups d’investigació

L'UJI autoritza més de 30 plans de treball per al retorn gradual de l'activitat científica d'instituts i grups d'investigació

Tres ferits de 18 en una baralla a Torrefiel (València)

Fins al lloc es van desplaçar dos unitats del SAMU. Els serveis mèdics van atendre tres ferits, tres joves de 18 anys.

L’alcalde de Nules proposa saltar-se la llei per a pagar serveis que va contractar sense diners

Intervenció adverteix que és necessari un pressupost per a sufragar un dèficit d'1,3 milions d'euros.

Esta publicació està disponible en : Valencià