Banyistes troben una tortuga encallada a Gandia que es recuperarà en l’Oceanogràfic

Uns banyistes han trobat una tortuga babau encallada en la platja de Gandia, que serà rehabilitada en l'Oceanogràfic.

Publicitat

Uns banyistes han trobat una tortuga babau encallada en la platja de Gandia, que serà rehabilitada en l’Oceanogràfic, segons ha informat la Policia Local en Twitter.

Els banyistes van donar avís després de la troballa de la tortuga i es va notificar al centre de recuperació, que va mobilitzar una unitat de tècnics de l’Oceanogràfic per a la seua recollida i rehabilitació.

PublicitatRovira  

Fundació Oceanogràfic ha atès 183 tortugues marines en els últims tres anys –2017, 2018 i fins a agost de 2019–, de les quals el 97 per cent han pogut ser recuperades amb èxit i posteriorment retornades al mar.

La troballa d’aquests animals per a la seua recuperació es porta en cap, en gran part, gràcies a la col·laboració de pescadors, banyistes i altres col·lectius que les troben en l’aigua. La xifra d’exemplars rescatats des que es va obrir el centre quasi aconsegueix els 500.

En el cas de tortugues marines, la més habitual en el litoral de la Comunitat Valenciana és la ‘babau’ (Caretta caretta), però de tant en tant han ingressat en el centre alguna ‘verda’ (Chelonia mydas) o fins i tot han atès la ‘llaüt’ (Dermochelys coriacea).

En cas d’albirar un animal encallat, la Fundació assenyala que s’ha de cridar al 112. Fins al lloc, acudeixen els especialistes del centre i, en cas que es tracte de tortugues, es traslladen a l’Arca del Mar, on els veterinaris estudien a l’exemplar i estableixen una sèrie de processos per a la seua recuperació, en el cas que siga possible, per a la seua posterior devolució al mar.

PublicitatJuega Limpio Orihuela