20.3 C
Valencia

Banyistes troben una tortuga encallada a Gandia que es recuperarà en l’Oceanogràfic

Uns banyistes han trobat una tortuga babau encallada en la platja de Gandia, que serà rehabilitada en l'Oceanogràfic.

- Publicitat -AVL

Uns banyistes han trobat una tortuga babau encallada en la platja de Gandia, que serà rehabilitada en l’Oceanogràfic, segons ha informat la Policia Local en Twitter.

Els banyistes van donar avís després de la troballa de la tortuga i es va notificar al centre de recuperació, que va mobilitzar una unitat de tècnics de l’Oceanogràfic per a la seua recollida i rehabilitació.

Fundació Oceanogràfic ha atès 183 tortugues marines en els últims tres anys –2017, 2018 i fins a agost de 2019–, de les quals el 97 per cent han pogut ser recuperades amb èxit i posteriorment retornades al mar.

La troballa d’aquests animals per a la seua recuperació es porta en cap, en gran part, gràcies a la col·laboració de pescadors, banyistes i altres col·lectius que les troben en l’aigua. La xifra d’exemplars rescatats des que es va obrir el centre quasi aconsegueix els 500.

En el cas de tortugues marines, la més habitual en el litoral de la Comunitat Valenciana és la ‘babau’ (Caretta caretta), però de tant en tant han ingressat en el centre alguna ‘verda’ (Chelonia mydas) o fins i tot han atès la ‘llaüt’ (Dermochelys coriacea).

En cas d’albirar un animal encallat, la Fundació assenyala que s’ha de cridar al 112. Fins al lloc, acudeixen els especialistes del centre i, en cas que es tracte de tortugues, es traslladen a l’Arca del Mar, on els veterinaris estudien a l’exemplar i estableixen una sèrie de processos per a la seua recuperació, en el cas que siga possible, per a la seua posterior devolució al mar.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,629FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Detectat un brot de coronavirus en una empresa de Moixent

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 22 persones contagiades i 6 han mort a consequència de la covid-19.

Sanitat registra 582 nous casos de coronavirus en la Comunitat Valenciana

Sanitat ha declarat 15 brots més en tot el territori valencià.

Detectat un brot de coronavirus en Alginet per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 50 persones contagiades.

Sanitat detecta un nou brot a Tavernes de la Valldigna per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 87 persones contagiades i 13 han mort a consequència de la covid-19.

Sanitat detecta un brot de 12 casos a l’Alcúdia per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 56 persones contagiades i cap ha mort a consequència de la covid-19.
- Advertisement -

: Valencià