La Guàrdia Civil deté un home per disparar contra persones que es trobaven en un bar de Turis

En el marc de l'operació "CALIBER", desenvolupada per l'Equip de Policia Judicial de Riba-roja i Guàrdia Civil de Xiva s'ha procedit a la detenció d'un home, de 34 anys i de nacionalitat espanyola.

Turís

La Guàrdia Civil de Xiva va tenir coneixement el passat dia 14 d’un altercat en un bar de la localitat de Turís, on un home havia disparat amb una arma de foc contra persones que es trobaven a l’interior del local.

Per tot això, es va iniciar l’operació “CALIBER” per part de components de la Guàrdia Civil de Noia juntament amb l’Equip de Policia Judicial de Riba-roja del Túria i en col·laboració amb la Policia Local de Turís a fi de poder localitzar, identificar i detenir l’autor d’aquests fets delictius.

Les investigacions van portar fins a un home de 34 anys d’edat i de nacionalitat espanyola, el qual no tenia llicència o permisos necessaris per a la tinença i ús d’armes de foc reglamentades.

La Guàrdia Civil va activar immediatament un dispositiu per a localització de l’autor dels fets en diferents paratges del municipi de Turís, estenent-se a altres limítrofs, recerca en què van participar agents de la Guàrdia Civil de la Comandància de la Guàrdia Civil de València pertanyents a Seguretat ciutadana i altres agents de la Policia Local, per tal de procedir a la detenció del presumpte autor dels fets, donant com a resultat i gràcies a l’efectivitat dels agents intervinents, la detenció d’aquesta persona a Chiva.

Es va realitzar un registre a la casa del sospitós, que està situada a la localitat d’Alborache, en la qual es va descobrir nombroses caixes de munició per a armes llargues de caça. També es va desmantellar una plantació “indoor” de marihuana que ocupava diverses de les habitacions perfectament preparat, comptant amb sistemes de refrigeració i ventilació, llums calorífiques, acumuladors, així com diferents materials i efectes utilitzats per al cultiu i elaboració d’aquesta droga i en la que van ser intervingudes 60 plantes de marihuana llistes i preparades per ser distribuïdes per a la venda, així com altres 253 plançons de marihuana.

Finalitzat el registre i després de demanar informació complementària per part dels agents intervinents, aquests es van traslladar al paratge conegut com “El Bobalar” pertanyent al municipi d’Alborache on finalment van localitzar, posteriorment, en un zulo proper al domicili de l’autor detingut, l’arma de foc utilitzada en els fets delictius, tractant-se d’una carrabina del calibre 22, al costat d’ella es trobava el carregador de la mateixa.

El detingut després de mantenir una discussió a l’interior del local va ser al seu cotxe i retorn amb una arma de foc i va realitzar trets des de l’exterior. Diversos trets van impactar en el marc de la porta de l’establiment i les persones que hi havia al seu interior van haver de posar-se fora de perill darrere de la barra o en els lavabos del local.