10:02 - miércoles, 28 febrero 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Baralla en les Corts entre el PP i Oltra per la presumpta agressió sexual a una menor en el centre de Bunyol

El ple de les Corts Valencianes ha començat este dimecres amb la baralla entre la bancada del PP i la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, per una referència del diputat ‘popular’ Juan Carlos Caballero a la presumpta agressió sexual patida per una menor de 16 anys per part d’un altre en el centre de Bunyol (València).

Durant el transcurs del debat de la Llei de Polítiques Integrals de Joventut, Caballero ha ressaltat que eixa xiqueta va patir eixa agressió en un centre de gestió directa de la Conselleria i la resposta de la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha sigut, segons el ‘popular’, “qualificar com un mer conflicte entre adolescents que sempre hi haurà”. “És lamentable”, ha dit, per a agregar que esta llei “silencia i fa invisible a la xiqueta”.

Oltra ha demanat el torn de paraula i ha assegurat que és mentida que ella haja dit “que l’agressió sexual a una dona siga un conflicte entre adolescents”, per la qual cosa li ha demanat que retire les seues paraules. “Una cosa són conflictes entre adolescents i una altra un atac masclista intolerable, de violència a la dona, com és una agressió sexual”, ha incidit, per a advertir visiblement contrariada que els ‘populars’ estan “passant els límits del tolerable”.

“En la vida qualificaré una agressió sexual a una dona com a conflicte entre adolescents”, ha reiterat la vicepresidenta, que ha lamentat que “vullguen baixar al fang per a desprestigiar amb mentides” el que “no poden” desprestigiar a través de la política.

Bonig: “Açò és pitjor que Catalunya”

Caballero no ha retirat les seues paraules i ha demanat la paraula per a respondre Oltra, torn que el president de les Corts, Enric Morera, no li ha concedit, la qual cosa ha provocat una airada protesta per part dels parlamentaris del PP, la portaveu del qual, Isabel Bonig, s’ha alçat per a assegurar, sense el micròfon encès: “Açò és pitjor que Catalunya”.

Durant els següents minuts el ple ha continuat amb protestes dels ‘populars’ i, de fet, Morera ha cridat l’ordre per primera vegada al diputat Jorge Bellver, davant el que Bonig ha demanat objectivitat i “la mateixa vara” amb el socialista Fernando Delgado.

Caballero ha aprofitat el seu torn de rèplica del debat de la llei per a reafirmar-se en les seues paraules exhibint un vídeo en el seu telèfon mòbil, que per reglament no ha pogut reproduir, en el qual podia veure’s a Oltra fent declaracions als mitjans. “No sé si es reconeix”, ha dit, per a concloure criticant que “xafen els drets de l’oposició” privant-los de la paraula.

La socialista Clara Tirado ha lamentat l’ús de “la mentida” i d’una agressió sexual per a justificar no recolzar esta llei i ha agregat que li haguera agradat que com a president de NNGG “haguera sigut tan contundent per a reprovar, expulsar a dirigents del seu partit, de la seua organització, regidors, quan utilitzaven en espais públics expressions i salutacions feixistes”.

Caballero ha indicat que “quan l’esquerra es veu acorralada tracta de baixar al fang” i ha tret al debat el cas de l’exdirigent de Joventuts Socialistes d’Elx, “arrestat per pederàstia”, ha recordat. La bancada socialista ha qualificat de “vergonya” eixa acusació i el seu portaveu, Manolo Mata, ha indicat que el seu partit va expulsar una persona indesitjable” mentre el PP “protegeix a feixistes”.

Davant esta nova al·lusió, Isabel Bonig ha demanat torn de paraula per a recalcar que el PP “mai ha emparat figures totalitàries” de l’extrema esquerra o dreta i no van usar el cas d’Elx per a traure rèdit polític, “com vostés sí de les víctimes del metre”. Per açò, ha demanat “altura de mires”.

Últimas noticias

Contenido relacionado