Les antigues escoles de Santa Bàrbara tindran una font d’aigua potable

Permetrà l'extracció d'un cabal d'aigua fins a 4.000 m³ a l'any.

La Confederació Hidrogràfica del Xúquer ha autoritzat la concessió d’aigua potable sol·licitada per l’Ajuntament de Borriana per a la instal·lació d’un pou al pati de les antigues escoles de Santa Bàrbara, segons ha fet públic el regidor de la zona marítima i Serveis Públics, Vicent Aparisi.

La concessió publicada en el Butlletí Oficial de la Província satisfà una demanda de l’equip de govern actual que es remunta a 2015, en resposta a una de les antigues reivindicacions de l’associació de veïns de Santa Bàrbara.

Amb el permís, ha explicat Aparisi, “per fi es podrà instal·lar un pou d’aprofitament d’aigües subterrànies, per al proveïment i extracció d’aigua potable d’un volum fins a 4.000 m³ a l’any i la infraestructura del qual consistirà en un grup electro bomba submergible de 5 cv de potència”.

Per a satisfer les necessitats d’aigua potable tant de les instal·lacions de les antigues escoles de Santa Bàrbara com dels veïns i les veïnes de la zona que vulguen arreplegar aigua apta per al consum humà, el regidor ha assegurat que s’instal·larà una font per a facilitar la seua utilització.

L’alcaldessa, Maria Josep Safont, ha mostrat la seua satisfacció perquè mitjançant esta autorització s’aconsegueix “la viabilitat de l’execució per al proveïment d’aigua potable a Santa Bàrbara i desbloquejar la situació”.

Per a Safont suposa finalment una “resposta tardana però positiva a una demanda municipal que pretén solucionar una deficiència”, i que, efectivament, “proporcionarà subministrament d’aigua apta per al consum en la zona, cosa que sens dubte ajudarà a millorar la seua qualitat de vida”.

CatalanSpanish