11.1 C
Valencia

Barcala recolza que es creuen unitats per a adolescents amb càncer

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, ha manifestat este matí el seu decidit suport a les reivindicacions de l’associació Aspanion–xiquets amb càncer, en el curs dels actes desenvolupat en la Plaça Sèneca amb motiu del Dia internacional en el qual es para esment especial en els menors amb esta malaltia.

L’alcalde ha pres la paraula després que dos xiquetes llegiren el manifest del Dia del xiquet amb càncer 2020 i ha referit que les seues demandes són “més que raonables i justificades”.

Les dos menors han dit que “amb 15 anys, les persones ja no som xiquets o xiquetes, però tampoc adults. Som adolescents, diferents (…). Volem estar amb altres adolescents malalts de càncer per a poder parlar de les nostres coses. Compartir la ràbia, la impotència i la incertesa, la tristesa i fins i tot la vergonya. Però també les nostres bromes, les ganes de curar-nos, les ganes que s’acabe i els plans de futur. Sentir-nos units”.

“A Espanya –han prosseguit les xicotetes– els adolescents amb càncer som tractats majoritàriament per especialista d’adults. No obstant això, les xifres demostren que la supervivència és major si s’apliquen protocols pediàtrics per al nostre tractament”.

- Publicitat -

Les demandes de Aspanion des d’Alacant van encaminades al fet que a la Comunitat Valenciana es creuen unitats específiques per a tractar als adolescents amb càncer. Reclamen, així mateix, que se li concedisca un grau de discapacitat del 33 per cent a tots els menors amb càncer des del moment del diagnòstic.

Luis Barcala, en la seua intervenció sobre l’estrada que dominava la concentració, ha subratllat que “recolzarem les vostres reivindicacions i traslladar-les a la Generalitat. Sempre hi ha coses a millorar i camí que recórrer”.

- Publicitat -

L’alcalde ha estat acompanyat en l’acte pels portaveus dels grups polítics amb representació municipal. El grup ha evidenciat unitat d’acció al costat de les peticions de Aspanion.

A Alacant es detecten uns 35 casos a l’any de xiquets amb càncer, segons el portaveu de l’associació a la província, José Bernardo García Blanquer. Aspanion, una agrupació de caràcter autonòmic, agrupa unes 6.500 famílies, segons este representant.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt Xixona

Segueix-nos

13,328FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Ayora
- Publicitat -Cuentacuentos
- Publicitat -Borriana_Comerç
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Comunitat Valenciana registra 1419 positius i 29 morts per coronavirus

Per províncies: 126 a Castelló, 398 a Alacant i 895 a València

Cullera presenta el seu pressupost més social per a fer front a la pandèmia

L’equip de govern traurà endavant uns comptes on aposta decididament pel benestar de les persones, congela novament els impostos i torna a reduir el deute

Torrent presenta una proposta de pressupostos per a 2021 amb la major despesa d’inversió en polítiques socials

El consistori augmentarà en més de 327.000 € el pressupost destinat a programes de Família, Serveis Socials i Foment de l'Ocupació.

Alfafar forma als seus comerciants a Administració Electrònica

L'ADL ha completat el curs "La signatura digital" dirigit a comerciants del municipi.

Nadal en valencià a Sagunt

L’Ajuntament edita 9.000 cartes als Reis d’Orient que es distribuiran en els col·legis de primària
- Advertisement -

: Valencià