Barceló anuncia que el nou servei d’urgències del Espai Sanitari Campanar-Ernest Lluch obri les seues portes el dia 13

La inversió total en l'edifici de l'antic mortuori de la Fe, que tindrà una superfície de 650 metres quadrats i dues plantes, ha sigut de 744.719 euros.

Publicitat

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha visitat les dependències del servei d’urgències del Espai Sanitari Campanar-Ernest Lluch, un nou Punt d’Atenció Sanitària (PAS) que obri les seues portes a la ciutadania dijous que ve, 13 de juny.

El nou PAS tindrà una població assignada de 198.756 persones usuàries, registrades en els barris que comprenen les zones bàsiques de salut de Campanar, Just Ramírez-Tendetes, Trinitat-Bilbao, Miguel Servet-Lliri blanc, Salvador Allèn-Arquitecte Tolsá, Joan XXIII i Pobles del Nord.

PublicitatRovira  

La consellera ha recordat que les obres d’adequació per a aquest nou servei d’urgències van arrancar el mes de setembre passat. “Les actuacions en el Espai SanitariCampanar-Ernest Lluch segueixen el seu curs. En aquests moments comencen a veure’s els primers resultats després del treball realitzat, que ha servit per a assentar les bases de la recuperació efectiva de l’espai de l’antiga La Fe”, ha assenyalat Barceló.

La nova instal·lació, amb accés des del carrer Joaquín Ballester, millorarà la prestació assistencial dels veïns, que tindran a la seua disposició a un total de 22 facultatius: 13 professionals de medicina d’Atenció Continuada i 9 dels equips d’Atenció Primària de les zones bàsiques ateses que fan guàrdies.

A més, comptarà amb 27 infermeres o infermeres: 15 de les zones bàsiques que fan guàrdies en el PAS i 12 infermeres d’Atenció Especialitzada. Completen la plantilla dos especialistes en Radiodiagnòstic, 6 zeladors, 7 tècnics i tècniques en Cures Auxiliars d’Infermeria (TCAEs) i 7 administratius i administratives.

La consellera ha recorregut la nova instal·lació, situada en l’antic mortuori del complex sanitari de la Fe, acompanyada de la directora general d’Eficiència i Règim Econòmic, Carmelina Pla, la directora territorial, Maite Cardona, la gerent del departament de salut València-La Fe, Mónica Almiñana, i responsables d’Atenció Primària i d’Urgències del departament.

L’edifici recentment reformat ocupa una superfície de 650 m2 repartits en dues plantes. En planta baixa hi ha un box de crítics, àrea de personal amb tres dormitoris de guàrdia, una sala d’estar de personal i magatzems (general i de farmàcia), recepció, vestíbul d’accés i nucli de comunicacions amb ascensor.

En la planta primera estan les condícies, tres consultes mèdiques d’urgències, sala d’observació i de capellans i tractaments de Enfemería per a dos pacients, i sala d’espera. També disposa d’una sala de raigs X totalment equipada.

Cal recordar que les urgències ateses en Campanar ronden les 47.000 anuals (46.958 en 2018, 48.039 en 2017, 44.121 en 2016 i 41.021 en 2015).

Actuacions dutes a terme en el complex 

Barceló ha avançat que, al mateix temps que s’obri als usuaris aquest nou servei d’Urgències, molt prompte conclouran les obres de desamiantado estructural del pavelló de Rehabilitació: “Això permetrà planificar l’enderrocament d’aqueixa edificació una vegada iniciades les obres del nou centre de salut i d’especialitats”.

A més, la directora general ha afegit que ja es troben en licitació les obres del nou Centre de Salut i Centre d’Especialitats, “el centre d’Atenció Primària de major dimensió de tota la Comunitat Valenciana” i la reforma de l’edifici del complex per al Servei d’Emergències Sanitàries. “S’espera començar totes dues obres en l’últim trimestre de 2019”, ha afirmat Carmelina Pla.

Finalment, la directora general ha assenyalat que “ja s’han conclòs els projectes de desamiantado estructural del pavelló central i del pavelló d’infermeria, i s’ha conclòs la primera fase del Pla Especial d’Ordenació de la parcel·la de l’antic hospital La Fe que es presentarà a l’Ajuntament de València per a la seua aprovació. Aquest document es complementa amb el Pla Director del futur complex Hospitalari, la primera fase del qual també ha sigut conclosa”.

PublicitatJuega Limpio Orihuela