Per què no va l’APP radar Covid a la Comunitat Valenciana?

La Consellera de Sanitat, Ana Barceló, eludeix en roda de premsa donar explicacions clares del perquè la Comunitat de moment ha decidit no emprar-la i afirma que "en les altres comunitats està en proves"

Fins a tres vegades se li ha preguntat a la Consellera de Sanitat Ana Barceló, en la seua compareixença en roda de premsa esta vesprada quins eres els motius pels quals la Conselleria sembla no plantejar-se l’ús de l‘APP radar Covid que ja s’està utilitzant en al voltant de 8 Comunitats.

Barceló, davant l’insistència mediàtica, ha negat que es tractara de cap qüestió ètica pel que implica eixe rastreig i el control de la informació personal però tampoc ha sabut argumentar massa raons per les quals la Comunitat Valenciana sembla, de moment, evitar apostar per esta APP.

La Consellera ha afirmat però que el que s’està estudiant “no és l’efectivitat de l’APP sinò quina incidència això va a tindre quan ja s’està portant una tasca de rastreig que està donant resultats”. Per tant, Barceló ha argumentat que el cal veure és “l’efectivitat i com eixa implantació podrà incidir en la resta de mesures que ja tenim”. També afegit, que a banda de les recomanacions del Ministeri, però “és la Conselleria la que dins del respecte institucional marcarà el ritme”.

Finalment, Barcelo també hi ha matisat que cal no oblidar que allà on s’està utilitzant “encara està en període de proves” però ha evitat cap altre raonament que justifique la postura, tampoc massa clara, de l’opinió del departament autonòmic de Sanitat respecte a este ús de la tecnologia.

CatalanSpanish