Barceló: “L’ampliació del paritori de l’Hospital de la Plana contribueix a la humanització assistencial de la dona”

Publicitat

L’Hospital Universitari de la Plana estrena paritoris després de sotmetre’s a un projecte de reforma en el qual s’han integrat les necessitats arquitectòniques amb les necessitats fisiològiques de la dona durant el part.

“El propòsit d’aquesta ampliació ha sigut impulsar la humanització de l’assistència que l’equip de professionals ofereix a les dones i situar així al pacient en el centre de les nostres actuacions”, ha explicat la consellera de Sanitat, Ana Barceló, durant la seua vista al centre, acompanyada de l’alcalde de Vila-real, José Benlloch.

PublicitatRovira  

El projecte ha consistit en la reforma de 162 metres quadrats que s’han destinat a la construcció de noves sales de naixement creades com a unitats integrades de dilatació-partisc.

“Aquestes sales, de més de 20 metres quadrats cadascuna, afavoreixen la mobilitat i intimitat de l’embarassada, fomenten la seua autonomia durant el procés i s’adapten a la fisiologia de cada part, contribuint així a la humanització assistencial de la dona i dotant de qualitat al treball diari de l’equip de professionals sanitaris”, ha afegit Barceló.

Després d’aquesta actuació, el paritori de l’Hospital de la Plana compta amb 5 sales proveïdes de condícia privada, mobiliari ergonòmic i equips d’electromedicina d’última generació, integrats en l’espai de forma subtil amb l’objectiu de crear un entorn amable per al naixement que aportació a la mare intimideu, privacitat i autonomia, però amb seguretat clínica.

Del total de 5 sales, dues estan equipades amb banyera especial de parts i una està adaptada a persones amb mobilitat reduïda.

L’execució de les obres ha comptat amb un pressupost pròxim als 190.000 euros i es troba en funcionament des del mes d’abril.

La consellera Ana Barceló ha estat acompanyada durant la seua visita al paritori pel gerent del Departament de Salut de la Plana, Miquel Rovira, el director territorial de Sanitat a Castelló, Edelmiro Sebastián, la cap del Servei de Ginecologia i Obstetrícia, Ana Boldó i la matrona supervisora del paritori, Soledad Carreguí.

Més de 30.000 naixements

El paritori de l’Hospital Universitari de la Plana ha registrat durant enguany 2019 el seu naixement número 30.000, després d’una trajectòria avalada pel Ministeri de Sanitat amb el reconeixement a la Millor Pràctica Clínica pel seu projecte ‘d’Atenció al part natural i humanització del part en tots els seus vessants’ inclosos en el Sistema Nacional de Salut.

A més, l’Hospital ha implementat la cesària acompanyada i està actualitzant tots els protocols d’atenció durant el part i la lactància per a preservar els drets de les dones reconeguts en la Llei 8/2018 de 20 d’abril de Salut de la Comunitat Valenciana.

Per part seua, el paritori de l’Hospital ha registrat durant l’últim any 2018 una taxa de lactància materna del 83% i una taxa de cesàries del 14%, xifra considerada òptima per l’OMS que situa la ràtio entre el 10 i el 15%.

PublicitatJuega Limpio Orihuela