20.3 C
Valencia

Barceló: “Més que mai és el moment que ens cuidem per a cuidar als altres”

La Comunitat Valenciana registra 57 altes i 39 casos positius de coronavirus en l'última jornada.

- Publicitat -AVL

La Comunitat Valenciana té en estos moments una taxa d’incidència acumulada del virus de 2,86, molt per davall de la mitjana d’Espanya, que se situa en 8,50. Encara així, la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha volgut llançar un missatge de “prudència” per a tota la població: “Més que mai és el moment que ens cuidem per a cuidar als altres. El virus segueix entre nosaltres i hem de continuar avançant”.

Este dimarts s’han confirmat 39 casos nous des de l’última actualització: 16 a Castelló (1.622 en total); 8 a la província d’Alacant (3.971 en total); 14 a la província de València (5.984 en total); i 1 no assignat. A més, cal sumar 4 no assignats anteriors.

Per part seua, les altes continuen en ascens i s’han registrat 57 des de l’actualització d’este dilluns (5 a Castelló, 19 a Alacant i 33 a València). En relació amb les altes, Salut Pública està duent a terme una revisió i actualització de les bases de dades on es recull la informació de tots els casos que es van detectar en els moments més àlgids de l’ona epidèmica. Estos casos són aquells que van ser detectats abans de l’11 de maig, data en la qual va canviar el procediment i que ha permés disposar de la informació amb un xicotet decalatge, normalment entre 24 i 48 hores.

Este procés de regularització s’està realitzant, a poc a poc, en tota Espanya i són les dades que regularitzarà al seu torn el Ministeri de Sanitat. Al llarg de la setmana passada i fins hui s’han revisat les altes epidemiològiques i, després del procés d’estudi de tots els casos, Salut Pública constata que el nombre total d’altes en la Comunitat Valenciana ascendeix a 16.624. Per províncies:

• 2.337 a la província de Castelló
• 5.571 a la província d’Alacant
• 8.711 a la província de Valenciana
• 5 altes a desplaçats

D’esta manera, en estos moments queden actius 314 casos, la qual cosa suposa un 1,7% del total de positius.

El nombre de pacients ingressats als hospitals valencians en aquests moments és de 60 persones, 7 d’elles en les Unitats de Vigilància intensiva: 6 a la província de Castelló, 1 d’ells en UCI; 25 a la província d’Alacant, d’ells 4 en l’UCI; i 29 a la província de València, d’ells 2 en l’UCI.

S’han notificat dos defuncions per coronavirus, per la qual cosa el total és de 1.475 persones. Per províncies: 227 a la província de Castelló, 512 en la d’Alacant i 736 a la província de València.

El nombre total de proves dutes a terme per a la detecció del coronavirus han sigut 451.051 de les quals 328.192 han sigut a través de PCR i 122.859 a través de test ràpid.

Actualització de la situació en residències

Hui dia hi ha algun cas positiu en 7 centres (0 a la província de Castelló, 1 en la d’Alacant i 6 a la província de València).

• Residents nous positius: 0

• Treballadors nous positius: 0

• Residents morts: 0

En estos moments, es troben sota vigilància activa de control sanitari 4 residències en la Comunitat Valenciana: 0 a la província de Castelló, 1 a la província d’Alacant i 3 a la província de València.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,629FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Detectat un brot de coronavirus en Alginet per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 50 persones contagiades.

Sanitat detecta un nou brot a Tavernes de la Valldigna per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 87 persones contagiades i 13 han mort a consequència de la covid-19.

Sanitat detecta un brot de 12 casos a l’Alcúdia per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 56 persones contagiades i cap ha mort a consequència de la covid-19.

Ontinyent suma hui un brot més de coronavirus amb 5 contagiats

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 216 persones contagiades i 7 han mort a consequència de la covid-19.

Sanitat detecta un brot de coronavirus a una empresa de Castelló de la Plana

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 1264 persones contagiades i 52 han mort a consequència de la covid-19.
- Advertisement -

: Valencià