Barceló destaca la reforma integral de la sala de Pediatria de l’Hospital Clínic, en la qual s’ha invertit un milió d’euros

Les diferents reformes han permés comptar amb "estades completament renovades i modernes que han fet possible humanitzar l'assistència", tal com ha explicat. 

Publicitat

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha destacat les diferents actuacions de reforma i modernització que s’han dut a terme a l’Hospital Clínic de València i que s’emmarquen dins del Pla de dignificació d’infraestructures sanitàries. Les diferents reformes han permés comptar amb “estades completament renovades i modernes que han fet possible humanitzar l’assistència”, tal com ha explicat.

En la seua visita al centre sanitari, la consellera ha mantingut una reunió amb l’equip directiu i posteriorment ha visitat les principals actuacions escomeses en el centre, entre elles, la sala de Pediatria i Onco-hematologiaPediàtrica, la sala de Maternitat i l’Hospital de Dia d’Oncologia Pediàtrica.

PublicitatRovira  

Renovació completa de la sala de pediatria 

La consellera ha destacat la remodelació integral de la sala de pediatria, que ha comptat amb un pressupost de 954.000 euros i que ha permés una millora en la distribució dels espais adaptats a les necessitats de pacients i professionals. La sala compta ara amb una àrea específica de Onco-hematologia, amb cinc habitacions individuals i tres d’aïllament, destinades a pacients d’especial risc, dotades amb instal·lacions i sistemes d’última generació per a garantir la seguretat.

La remodelació ha permés dotar a la planta d’una àrea específica de malalties infeccioses composta per cinc habitacions individuals que inclouen els mateixos sistemes de seguretat.

L’àrea destinada a hospitalització convencional, per part seua, està dotada de cinc habitacions dobles i una estada específica per a hospitalització de salut mental.

La reforma ha suposat una millor distribució de l’espai del control d’infermeria i ha incorporat dues consultes clíniques i una sala d’estar. Una altra de les millores ha consistit a comptar amb dues aules pedagògiques diferenciades i una àrea d’administració.

Altres reformes integrals 

La consellera ha destacat que, en els últims dos anys, s’han reformat per complet a més la Sala de Maternitat i l’Hospital de Dia d’Oncologia Pediàtrica, dues reformes integrals que han suposat una inversió d’al voltant de 300.000 euros.

La reforma de Maternitat ha suposat més comoditat i intimitat de les pacients que donen a llum, ja que s’han convertit deu de les habitacions en habitacions individuals. Totes aquestes compten amb nou mobiliari i una nova decoració que fa més càlida l’estada. La remodelació, que es va dur a terme en un total de 1.200 metres quadrats va permetre incorporar també una consulta pediàtrica i una sala de lactància.

L’Hospital de Dia d’Oncologia Pediàtrica al seu torn ha millorat notablement la funcionalitat després de la remodelació a la fi de 2017. Ha suposat comptar amb nous espais amb tancaments de cristall i separacions de boxs per mitjà d’estors motoritzats. Destaca l’ampliació de l’espai destinat a la Clínica, i la disposició d’un box addicional d’aïllament així com la decoració i mobiliari de la sala d’espera, una iniciativa del moviment solidari StrongPeople.

PublicitatJuega Limpio Orihuela