viernes, 29 marzo 2024

El Villarreal va plantar cara a un FC Barcelona que es va adjudicar els tres punts (2-0)

El Villarreal va perdre en la seua visita al Camp Nou (2-0). El conjunt groc va competir i va posar en dificultats als blaugranes, que van estar més encertats i van acabar per decantar la balança a favor seu amb dos gols que van signar Piqué i Aleñá.

Javi Calleja va apostar per un plantejament valent, amb l’únic canvi de Víctor Ruiz per Funes Mori, pel que fa a l’onze que va aconseguir la victòria a casa davant del Real Betis. El Submarí va sortir al Camp Nou sense complexos i amb l’objectiu de lluitar els tres punts davant el FC Barcelona.

En els primers minuts del partit el conjunt català va tractar de dormir el cuir, però, va topar amb un Villarreal vertical, que volia sorprendre els blaugranes. Al minut 3, Chukwueze es va fer amb l’esfèric i va protagonitzar una gran cavalcada pel costat dret. Després de deixar enrere a Jordi Alba, l’extrem nigerià va tractar de posar la pilota al àrea, però Ter Stegen va avortar l’oportunitat interceptant el cuir.

Deu minuts després, el Villarreal va comptar amb l’ocasió groga més clara del partit. Amb 0-0 al marcador, Gerard Moreno va enviar al pal la pilota, després de guanyar-li la partida a Lenglet en una disputa dins l’àrea.

El Submarí contestava la possessió local amb accions ràpides pels costats, on Fornals i Chukwueze, en rebre el cuir, tractaven de muntar el contraatac. Per la seua banda, el FC Barcelona bolcava el joc cap a un inspirat Dembele, que posava en dificultats a la saga ‘grogueta’.

Al minut 35, Piqué va avançar els locals amb un cop de cap a la sortida d’un córner. Després d’un defectuós córner, el rebuig li va caure a Dembele, que en possible fora de joc, va penjar el cuir a l’àrea, on esperava Piqué per enviar-lo al fons de la xarxa. Tres minuts després, Asenjo va aparèixer per evitar el segon. El porter de Palència va repel·lir un xut de Leo Messi dins l’àrea. A la vora del descans, va tornar a emprar-se per tallar un altre xut, aquest cop des de la frontal, del jugador argentí.

El segon temps va activar al Villarreal, que li va prendre la pilota al FC Barcelona. Els grocs van canviar les accions ràpides per les possessions a camp contrari. Cazorla, Trigueros i Fornals organitzaven amb criteri el joc groc. Al 66 ‘, Santi Cazorla va enviar per dalt de la porteria una perillosa acció a pilota aturada.

Amb el Submarí buscant l’empat, l’encontre va arribar al seu tram final. Al 86 ‘, Leo Messi va aprofitar un robatori en camp visitant per filtrar una passada a l’espai cap a Aleñá, que va superar a Sergio Asenjo i va encarrilar el triomf local davant un batallador Villarreal que, tot i no comptar amb grans ocasions en el segon temps , li va competir de tu a tu fins al final al quadre culer.

Fitxa tècnica:

FC Barcelona: Ter Stegen; Semedo, Lenglet, Piqué, Alba; Vidal (Aleñá, m. 70), Sergio, Rakitic; Dembelé, Coutinho (Malcom, m. 80) i Messi.

Villarreal CF: Asenjo; Mario, Álvaro, Víctor Ruiz, Pedraza; Cáseres, Trigueros (Bacca, m. 66), Cazorla (Raba, m. 87); Fornals, Chukwueze i Gerard (Toko Ekambi, m. 79).

Gols: 1-0. Min. 35: Piqué. 2-0. Min. 86: Aleñá.

Àrbitre: Munuera Montero (Comitè andalús). Va amonestar als locals Lenglet i Alba; així com als visitants Víctor Ruiz, Álvaro González, Fornals i Pedraza.

Incidències: Partit entre el FC Barcelona i Villarreal corresponent a la jornada 14 de LaLiga, celebrat al Camp Nou davant 73.003 espectadors.