Bárcenas: “Sabíem les conseqüències de fer les coses malament en el partit”

Bárcenas admet que Costa va avisar del possible finançament irregular al PPCV

L’extresorer del PP Luis Bárcenas ha confirmat que l’ex secretari general del PPCV Ricardo Costa li va confessar que havia rebut instruccions del partit regional per tal de finançar actes de campanya amb diners d’empresaris i que ell li va dir que açò estava “terminantment prohibit”.

En la seua declaració com a testimoni en el juí a la branca valenciana de Gürtel que celebra l’Audiència Nacional, Bárcenas ha corroborat la versió de Costa i ha explicat que, en una reunió a la seu de Gènova, l’ex secretari general del PP valencià li va transmetre la seua “preocupació” sobre pràctiques irregulars que s’estaven plantejant en el partit valencià i que, segons la Fiscalia, es van portar a la pràctica en les eleccions municipals i autonòmiques de 2007 i després en les generals de 2008.

Costa li va comentar que l’exvicepresident del Consell Víctor Campos que, segons Bárcenas, “era el tresorer de facto del partit” i qui “portava els temes econòmics”, li havia donat la instrucció de “assignar-li factures a determinades empreses perquè es feren càrrec de despeses de factures” per actes de campanya del PP.

Bárcenas, en aquell moment gerent del PP, li va traslladar el criteri del tresorer nacional, Álvaro Lapuerta en aquesta època, que no va poder assistir a la reunió, i del PP nacional, i li va dir que “açò estava terminantment prohibit” i va recordar “experiències passades” que afectaven al PP i “sobretot al PSOE”.

“Sabíem les conseqüències de fer les coses malament en el partit”, ha explicat Bárcenas a preguntes de la Fiscalia. Segons va comentar Costa en la seua declaració com acusat en el juí, Bárcenas li va dir que aqueixes pràctiques podien derivar en “un Filesa 2” i que no era una pràctica acceptada al PP.

Després de la conversa, Bárcenas li va traslladar al seu superior, Álvaro Lapuerta, la conversa mantinguda amb Costa i aquest li va dir que “parlaria amb València i ho deixaria clar”. “No tinc ni idea d’amb qui va parlar, imagine que diria que compliren les instruccions de la seu central. Sembla ser que al final no es van complir”, ha dit Bárcenas, pendent de la sentència del juí a la primera època de Gürtel en el qual la Fiscalia va demanar per a ell 39 anys i mitjà de presó.