Barreres de formigó i més agents reforcen la seguretat en la Cordà

seguretat paterna

La localitat de Paterna ha reforçat les seues mesures de seguretat de cara als actes de foc que tindran lloc este cap de setmana, entre els quals destaca la Cordà del diumenge, amb l’augment del nombre d’agents i la col·locació de barreres de formigó.

Es col·locaran blocs de formigó de 700 quilos de pes en els accessos d’entrada al carrer Major, on se celebrarà la Cordà, en la qual es llançarà una tona de pólvora i participaran més de 300 tiradors, per a evitar l’entrada de vehicles motoritzats, segons ha informat l’Ajuntament de Paterna en un comunicat.

L’Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo ha afirmat que “esta mesura se sumisca als més de vint blocs New Jersey que es van usar el passat any per a perimetrar els 150 metres que comprenen la zona de foc del carrer Major, evitant l’accés de qualsevol vehicle motoritzat durant l’esdeveniment”.

“Enguany per primera vegada s’identificaran els portals del carrer Major amb pintura lluminosa, per a facilitar el treball dels serveis d’emergència en cas que ocórrega qualsevol incident”, ha destacat.

Així mateix, el nombre de membres del dispositiu de seguretat que s’encarregarà de vigilar l’esdeveniment ha augmentat de 120 a 150 entre agents de la policia local, membres del cos de bombers i sanitaris, i a més es comptarà amb una UVI mòbil, un hospital de campanya i un lloc de comandament avançat.

En este sentit, Sagredo ha destacat que són “referent en matèria de seguretat”, la qual cosa els ha portat a “que es reconega la Cordà com a Festa d’Interés Turístic Nacional” i ha afegit que van a “seguir treballant per a millorar i reforçar la seguretat d’este espectacle de foc”.

El reforç s’ha ultimat este dilluns en una reunió de la Junta Extraordinària de Seguretat en la qual han participat també, a més de Sagredo, el delegat i el subdelegat del govern a la Comunitat, Juan Carlos Fulgencio i José Roberto González, respectivament.

A la Junta també han assistit, entre altres, la Cap de l’Àrea de lluita contra la Violència de Gènere, Carla Merce; l’Inspector Cap de la Policia Nacional de Paterna, José Manuel León; l’Inspector Cap de la Brigada de Seguretat Ciutadana, Fernando Reboyras; el Cap de la Policia Local de Paterna, Rafael Mestre, i la regidora de Seguretat, Nuria Campos.

Després de la reunió, la comitiva ha visitat el cohetódromo, l’espai on es realitzen els actes de foc previs a la gran Cordà, i el carrer Major, i han pogut veure els nous blocs de formigó encarregats pel consistori.

“Agraïsc personalment l’encomiable labor de tots els agents que intervenen durant l’operatiu de seguretat de la Cordà, que comença amb el bloqueig dels accessos a la zona de foc del carrer Major i acaba quan acaba la Recordà del Parc Central”, ha conclòs l’alcalde.

Publicitat