jueves, 20 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Falla Barri d’Onda de Borriana organitza una multitudinària presentació de llibret

El projecte liderat per Sergio López i Berta Hernández "Conte Contat" cerca la permanéncia de la literatura fallera mitjançant els contes.

Ahir el Circulo Frutero de Borriana va omplir-se de gom a gom per a conéixer les últimes novetats del llibret de la comissió de la Falla Barri d’Onda. L’acte presentat per Sergio López, va fer que vora les 30 persones que havien participat en l’elaboració del llibret pujaren a l’escenari i participaren en xicotetes tertúlies on van comentar els particulars aspectes de l’edició i la composició del llibret.

L’evolució, van assenyalar des de la comissió, ha de ser clau per a la supervivència del llibret. “A més de donar explicació als monuments, també ens serveix d’anuari on les comissions falleres posen de manifest a tots els representants de la festa i inclouen les salutacions dels presidents, comiats de les representants de l’any anterior, presentació, salutació, i lloança a les Falleres Majors de l’any i les seues corts; i la manifestació gràfica de les activitats regulars de la comissió perquè es quede com a record de l’exercici per a la posteritat.”

Amb un total de 22 contes fallers, l’obra literària va recollir les plomes de gent com l’erudit faller Quino Puig, el director d’Actualitat Valenciana Santiago Calaforra, el regidor Javier Gual i Vicent Marco, autor del conegut llibre “de categoria”, així com molts membres de la comissió fallera.

El llibret de la falla Barri d’Onda opta als premis de promoció i ús del valencià de la Conselleria d’Educació, en la passada edició ja va obtenir un dels premis d’este concurs.

Últimas noticias

Contenido relacionado