Bastidas reclama els detalls del contracte de Montón amb una empresa vinculada al cunyat d’Artur Mas

19 INTERMUNICIPAL POPULAR, BARCELONA, ELENA BASTIDAS

La sotsecretària regional del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV), Elena Bastidas, ha demanat hui a la conselleria de Transparència “més acció i menys postura” per fer públic els detalls “poc clars” del contracte subscrit entre la conselleria de Sanitat i una empresa que podria estar vinculada al cunyat de l’expresident de la Generalitat catalana Artur Mas i investigada per blanqueig de 450 milions d’euros.

Bastidas s’ha referit d’aquesta manera a la “sospitosa decisió” de la consellera de Sanitat, Carmen Montón, de “salvar els mobles” a l’Hospital de la Ribera “davant el caos informàtic que s’aveïnava i contractar a una empresa perquè pague les llicències a Microsoft, denominada Seidor“.

Per això, ha instat al President de la Generalitat, Ximo Puig i a la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra a demanar a Transparència que faça públics els detalls del contracte, l’objecte, la durada i la quantia del mateix així com el tràmit que s’ha seguit per subscriure-ho. “Els valencians tenen dret a saber si Munt està jugant brut”.

Així, ha denunciat que Montón “ha obert la porta de la Sanitat valenciana al nacionalisme català”, ja que “podria estar donant recer i empreses que estan sent investigades per la seua relació amb el procés”. Sobre aquest tema, ha assenyalat que aquesta empresa apareix en nombroses informacions vinculada amb el cunyat de l’expresident Artur Mas i per estar investigada per l’organització del referèndum il·legal de l’1 d’Octubre i per adjudicacions i blanqueig de més de 40 contractes per valor de 450 milions d’euros.

Sobre aquest tema, ha assenyalat que “fer aquest tipus de coses moguts per l’eslògan i no pel rigor provoca aquest tipus d’actuacions”. Per això, s’ha preguntat “quins interessos ocults hi ha darrere d’aquesta adjudicació de risc?, risc per recórrer a una empresa baix sospita, risc per adjudicar a dit. No existeix a la Comunitat Valenciana ni una sola empresa que puga realitzar aquest treball?, no anava a ser la gestió que afecta l’Hospital de la Riber totalment pública?”, s’ha preguntat.

Per això, ha lamentat que, de confirmar-se, la consellera “regue amb diners dels valencians a empreses que defensen un independentisme que no volem a la Comunitat Valenciana”.