La Batalla de Flors i l’actuació de “Nubarrón”, el bou més car, principals reclams de les festes de la Misericòrdia

Un bou de més de 20.000 euros pel dissabte i els quilos de confeti que protagonitzaran l'esperada i colorística "batalla de flors" del diumenge, centren esta setmana les festes de setembre a Borriana.

Les festes de la Misericòrdia de Borriana que han viscut este diumenge 8, la seua part més religiosa amb la Processó, tanquen com cada any el seu programa amb un dels actes més colorístics i vistosos: La Batalla de Flors. Una desfilada on les carrosses de les comissions falleres mostren un aparador de fantasia i artesania en paper a través dels seus dissenys del costós treball de centenars de mans durant mesos arrugant trossets de paperet, per crear la carrossa més esplèndida.

“Fer una carrossa porta molt de treball i són també moltes hores i molts diners, per això, algunes de les Falles opten per fer-la per la Cavalcada del “Ninot”, al març i altres per la Misericòrdia que és com el tancament de l’any”, apunta Silvia Navarro, Fallera Major de la Falla Barri d’Onda

PublicitatRovira  

Però enguany, a part de l’últim diumenge de festes i esta explosió d’imaginació on es llancen milers de quilos de confeti que congrega a centenars de persones vingudes de tots els racons de la província de Castelló i de moltes localitats valencianes, un altre dels reclams que han eixit més enllà de les fronteres autonòmiques, és l’adquisició del bou Nubarrón” per part d’una coneguda empresa de la zona.

“Més de 20.000 euros, ha costat”, es  sent dir a la gent. I és que Nubarrón ve amb l’etiqueta de ser “el bou més car de les festes de Borriana”. Així, si bé és cert que en circumstàncies “normals” l’elevat nombre d’animals que conformen el cartell taurí de les festes de la Misericòrdia ja congreguen aficionats de tota la província, esta vegada, encara més, entre els 18 bous que en total es mostren en estes festes de setembre, es troba este exemplar de la ramaderia de Partido de Resina, abans Pablo Romero, que eixirà el pròxim dissabte 14, a les 17.30 hores des de la Plaça Major. A més, l’animal segons indiquen fonts properes, estarà ubicat abans en uns baixos condicionats d’una antiga casa, situada als voltants de la Plaça, que l’empresa patrocinadora de “Nubarrón“, probablement, hauria adquirit per acomodar l’animal abans del seu “debut” estrella en estes festes de la Misericòrdia.

D’altra banda, al marge d’estos dos actes, que adreçats a públics molt distints conformen, de ben segur dos bons motius per arrimar-se a Borriana, les actuacions musicals o inclús les “sessions” que durant estos dies ofereixen molts espais, també són un altre dels atractius pels quals els més joves troben el seu punt de trobada en esta ciutat. I és que una de les coses que han caracteritzat als últims anys estes celebracions, és que el programa d’actes ha tractat d’oferir una varietat tan ampla com ha estat possible.

Si enguany ja s’ampliava la “fira del Coent”, o es publicitaven encara més les proves d’una divertida Gimcana que ompli de risses a participants i curiosos amb desafiaments com ara La Barredera, El Wipeout, Els Troncs Bojos, El Pal Ensabonat i el Tronc Relliscós, també la comissió de festes posava especial èmfasi en què els més menuts trobaren les seues activitats i espais pròpis.

Amb tot, esta setmana, motius gastronòmics, taurins, festius, i colorístics no en falten perquè Borriana puga convertir-se en punt de trobada i a més dins d’unes normes de responsabilitat, civisme i convivència que la regidora de festes, Lluïsa Monferrer, també s’ha encarregat de fer arribar a la població a través de les pertinents campanyes com ara la presentada enguany per evitar l’assetjament, en especial durant aquestes dates.

Ara, amb la mirada podada també en la fi de la gota freda que, segons les últimes previsions d’este dilluns, es preveu que, de moment, de cara al cap de setmana, ja haja deixat la província de Castelló, milers de persones i en especial algunes d’elles com per exemple, Silvia Navarro, conten els dies per submergir-se en el món de color i fantasia de la seua carrossa que este diumenge, a partir de les 18:30 conformarà la paleta més intensa d’una Batalla de flors que ompli El Pla amb milers de persones reclamen la seua ració de confeti.

PublicitatJuega Limpio Orihuela