Beatriz Gascó: “La nova Oficina de Drets Lingüístics de la Generalitat es convertirà en una Gestapo lingüística”

La Portaveu d’Educació del Grup Parlamentari Popular en Les Corts, Beatriz Gascó, ha denunciat que Educació “utilitza als centres públics per a finançar de manera encoberta les activitats de l’entitat catalanista Escola Valenciana”.

La diputada popular ha desvelat que en nombrosos centres públics “s’ha remés una carta juntament amb dues paperetes introduïdes en la motxilla de cada alumne perquè siguen adquirides al preu de dos euros i d’aquesta manera Escola Valenciana, una entitat privada, puga “autofinançar” les festes-trobades per la primavera”.

Gascó ha indicat que “el conseller Marzà pensa que pot utilitzar als centres educatius públics per a finançar a Escola València i per a açò afavoreix introduir circulars en les motxilles dels escolars, signades per l’equip directiu amb el logotip de la Generalitat, demanant diners per a finançar a Escola Valenciana i realitzar iniciatives on reivindiquen la construcció dels Països catalans. Demanen diners de manera coercitiva i oficial per a acabar organitzant actes encoberts en favor de l’independentisme amb banderes estelades i utilitzant a menors d’edat. Açò és il·legal”.

La portaveu popular ha manifestat que “el conseller Marzà ha demostrat ignorar la legalitat: pensa que té fer les coses tant si són legals com si no. L’important per a ell és aconseguir els seus objectius a costa del que siga, encara que para açò haja d’atropellar drets. Açò sembla no importar-li. La legalitat és el de menys per a Marzà”.

Beatriz Gascó també ha valorat la creació de l’anomenada Oficina de Drets Lingüístics per part del Consell. “Aquest nou òrgan tindrà potestat per a dirigir-se a particulars, empreses privades i organitzacions i poder formar-les expedient per vulnerar drets. És a dir, la nova Oficina es convertirà en una Gestapo lingüística amb la qual poder perseguir als qui no combreguen amb les seues idees i no acaten les seues imposicions lingüístiques. Amb aquesta nova normativa la Generalitat pot actuar d’ofici contra gent privada”.