Bee&Bee, la primera cadena d’hotels per a abelles

El primer hotel Bee&Bee ha sigut donat per Torrons Picó i instal·lat a l'Hotel Pou de la Neu, en un paratge natural de Xixona.

Quan albergs, paradors, cases rurals, apartaments turístics i tot tipus d’allotjaments ultimen preparatius de cara al pont de desembre – per al qual s’espera uns 6 milions de desplaçaments a Espanya – i coincidint que Madrid acull aquests dies del Cim del Clima 2019, arriba una iniciativa que incideix en les conseqüències del canvi climàtic i en la necessitat de preservar la biodiversitat: naix Bee&Bee, la primera cadena d’hotels per a abelles.

Amb la col·laboració de la Fundació Amics de les Abelles i l’Institut Tecnològic Hoteler, aquesta curiosa iniciativa arriba de la mà de Torrons Picó. Forma part d’una sèrie de accions per a cridar l’atenció sobre el perill d’extinció que estan patint els insectes, posant en risc l’agricultura i alimentació humana.

Més de el 75% dels aliments depenen directament de la pol·linització de les abelles. A més, segons dades de Greenpeace, en diversos països europeus les poblacions dels insectes han descendit més del 50%.

El declivi es deu a diferents motius, però destaquen la desforestació massiva, el ús incontrolat de pesticides o la falta de llocs segurs on poder fer els seus nius. En aqueix últim punt pretén conscienciar *Bee&*Bee.

LA PRIMERA CADENA D’HOTELS PER A ABELLES ARRANCA LA SEUA MARXA A XIXONA

El 70% de les espècies d’abelles solitàries solen cavar xicotets forats on fer créixer les seues cries. En els últims anys s’han començat a construir refugis d’insectes, que ofereixen un lloc de descans i cria a diversos tipus de pol·linitzadors.

Amb la col·laboració de l’Institut Tecnològic Hoteler i de Fundació Amics de les Abelles, Torrons Picó impulsa la primera cadena d’hotels específica per a aquests insectes, unes construccions on poden proliferar i que s’ofereixen gratuïtament a aquells allotjaments hotelers que vulguen sumar-se al projecte.

El primer s’ha instal·lat a l’Hotel Pou de la Neu, en el paratge natural Alt de la Carrasqueta-Xixona, molt prop d’on té lloc l’activitat de la torronera. “Sense la floració dels ametlers i sense la mel no hi hauria torró, una de les nostres tradicions culturals i gastronòmiques. És només un xicotet exemple de fins a quin punt la vida pot canviar si perdem a les abelles”, comenta Ana Picó, el seu Responsable de Qualitat. D’ací la conscienciació que han pres sobre aquest tema i que intenten contagiar a través de diverses iniciatives.

Des de l’Institut Tecnològic Hoteler se sumen a aquesta iniciativa per considerar que el sector hoteler té l’oportunitat de contribuir de manera original i simpàtica al sosteniment del nostre ecosistema, al mateix temps que sensibilitzen als seus clients en un tema tan important per al manteniment del model de vida actual.

Des de la Fundació Amics de les Abelles, que porten més d’una dècada treballant per a protegir a aquests insectes, agraeixen el suport de Torrons Picó i de tots els hotels que vulguen unir-se a aquesta iniciativa perquè “és una manera senzilla de donar un xicotet toc a les consciències, un crit d’atenció sobre un tema que necessita visibilitat”, apunta un dels seus voluntaris, Anscari Fuentes, també president del col·lectiu Natur Alacant.

A més de Bee&Bee, Picó ha creat un curt d’animació en 3D anomenat “Nadal sense torró”, sota la direcció de l’agència Sibèria i amb la participació dels valencians HAMPA Studio, un dels noms més destacats de l’animació espanyola, candidats als Oscar 2019 i European Film Awards.

Junts han creat un món futur on la pràctica extinció de les abelles ha fet que desaparega aquest dolç nadalenc. Una tendra història que pot veure’s en turronpico.com i que ens dóna alguna pista dels podem arribar a fer per aquest ésser viu.

Una altra de les seues iniciatives per a conscienciar sobre la importància de la preservació de les abelles, és acostar a la gent el món de l’apicultura.

En l’edició 2019 de la Fira de Nadal de Xixona – una cita que cada any rep uns 80.000 visitants del 5 al 8 de desembre – portarà al municipi el museu itinerant Fundació Amics de les Abelles. Torrons Picó patrocina aquesta exposició, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Xixona. La mostra ha visitat diverses localitats espanyoles i explica quin és el paper de les abelles que es dediquen a la producció de mel, com ha anat canviant l’ofici de l’apicultor al llarg dels anys, els materials emprats… un repàs als elements fonamentals que comptarà amb una activitat especial el dissabte 7 de desembre a les 12:30h. Es tracta d’una visita guiada que conclou amb un taller infantil on els xiquets poden construir el seu propi refugi per a abelles usant com a base la clàssica maça de picar ametles de Picó.

“Són iniciatives humils, amb les quals volem aportar el nostre granet d’arena per a difondre la necessitat de preservar la biodiversitat i a les abelles. Creiem en el poder de les persones i sabem que, sumant milers de xicotets gestos individuals, es pot acabar transformant la societat. Ens agradaria ajudar al fet que la gent parara atenció a totes les conseqüències que pot tindre l’extinció de les abelles. I, amb un punt de simpatia i originalitat, transmetre la idea d’encara som a temps d’intentar evitar-lo”, ha assenyalat la Responsable de Qualitat de Torrons Picó.

CatalàEspañol