domingo, 21 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Benaguasil acorda suspendre les Falles 2020 i celebrar-les en 2021

Així s'ha acordat en la reunió per videoconferència celebrada esta mateixa vesprada amb els presidents de les 10 comissions falleres que té Benaguasil, els components i la presidenta de la Junta Local Fallera, l'Alcalde i els regidors de Festes i Senyals d'Identitat.

La decisió s’ha adoptat per unanimitat, donada la incertesa que suposa no saber quan finalitzarà esta pandèmia, així com les mesures que haurien d’adoptar-se si escau, quant a seguretat i distanciament i el compliment d’aquells criteris restrictius que no garantirien la normalitat dels actes a celebrar, i prioritzant la salut de la població perquè la festa de les Falles de Benaguasil congrega a una gran quantitat de gent, no sols de fallers sinó també de visitants.

En la mateixa reunió s’ha cordat que les Falleres Majors d’enguany, Alba i Daniela, automàticament repetisquen com a màximes autoritats falleres de la població i que les comissions falleres mantinguen els càrrecs d’este any de President, Fallera Major, President Infantil i Fallera Major Infantil per a l’exercici faller de 2021.

En la reunió també s’ha decidit donar inici a l’exercici faller 2020/2021 amb la pròrroga en el càrrec de la Presidenta de la Junta Local Fallera, Pepa Cano, i de la resta de components de la JLF.

En el que concerneix els monuments, l’any vinent es plantaran els monuments que no van poder eixir al carrer el març de 2020, donant opció a les comissions a ampliar-los o retocar-los, a més de recomanar a les comissions renovar als artistes fallers per al 2022 perquè l’impacte econòmic siga el menor possible i l’artista puga assegurar-se dos anys de treball.

Des de la JLF han assegurat que deixar les Falles per al pròxim exercici “ha sigut una decisió que s’ha pres de manera conjunta i encara que difícil és la solució més coherent perquè les Falles no som alienes al que està succeint i la prioritat ara és superar aquesta crisi sanitària i vetlar per la salut del col·lectiu faller i de totes les persones de Benaguasil”, ha assegurat Pepa Cano. La Presidenta de JLF també ha agraït la comprensió de la comunitat fallera que a partir d’este moment es posa a treballar ja en les Falles de 2021.

Per la seua part l’Ajuntament coincideix i assumeix la decisió consensuada de suspendre les Falles i celebrar-les en 2021 com mereix el col·lectiu faller i per tant Benaguasil, un municipi la tradició fallera del qual ha propiciat que esta festa siga d’interés turístic provincial. “Som conscients que ha sigut una decisió dolorosa i dura de prendre però assenyada perquè la salut de les persones i superar esta situació ha de ser el primer”, han assenyalat l’Alcalde i els dos regidors presents. Així mateix han agraït a les 10 comissions que representen a tot el col·lectiu la sensatesa demostrada a l’hora d’haver de cancel·lar definitivament les Falles, i els han transmés el “suport del Consistori en tot el que siga possible perquè les Falles de Benaguasil continuen sent un referent i tornem l’any vinent amb més força i amb més ganes de reunir-nos i de fer festa”.

Últimas noticias

Contenido relacionado