Benaguasil adverteix del gran desajustament de casos per Covid-19 entre les fonts oficials i els Centres de Salut

En la web oficial de Sanitat s'anuncien 52 casos mentre que les dades del Centre d'Epidemiologia confirmen 146 casos. Este fet provoca que per a l'Ajuntament siga difícil prendre mesures si no se sap quants casos per Coronavirus hi ha en la població reals.

AVL

Este matí Stephane Soriano, portaveu del grup municipal popular i regidor de Comunicació de l’Ajuntament de Benaguasil, ha oferit una roda de premsa davant els principals mitjans de la Comunitat Valenciana per a informar de les novetats que ocorren en el municipi.

Soriano ha anunciat un gran desajustament en el nombre de casos publicats de manera oficial per la Conselleria de Sanitat i les dades recollides de manera extraoficial, és a dir, preguntant en cada Centre de Salut. El nombre de casos varia en quasi 100 casos positius, la qual cosa el regidor considera un risc per a la població.

“L’Ajuntament pren mesures segons la consciència de casos que tenim. Si resulta que el Centre d’Epidemiologia confirma que el nombre de casos és més del doble del que pensàvem, les mesures no es poden prendre al mateix temps que toca” ha explicat l’alcalde. I és que este desajustament no es basa en l’augment provocat per Nadal, ja que el 28 de desembre ja desquadraven els casos, ha explicat Soriano.

Ahir mateix, tots els representants dels altres partits polítics que configuren l’alcaldia es van bolcar a buscar mesures que frenaren l’expansió del Coronavirus a Benaguasil tenint en compte les dades extraoficials, però així i tot, l’última paraula la té la població. “Volem fer una crida a la ciutadania de responsabilitat. Per favor, no isquen de casa si no és estrictament necessari i reduïsquen les seues trobades socials al màxim”, ja que la Policia Local controla que es complisquen les normes, però la seua actuació és limitada. El regidor ha aprofitat l’ocasió per a destacar la gran col·laboració que han exercit els altres grups polítics, perquè en este poble sobretot “som persones, no colors”.

Quant a Conselleria, després de sol·licitar audiències presencials i enviar diversos correus, fins i tot no han rebut una resposta clara del desajustament de casos. El que sí que ha arribat a l’Ajuntament és la preocupació d’altres municipis com el de Vilamarxant o el de Pedralba, per viure la mateixa situació i aconseguir dades reials com ha fet Benaguasil. De moment, estes rodes de premsa es repetiran cada 15 dies en línia fins que la pandèmia ho permeta amb l’objectiu que els ciutadans de Benaguasil “estiguen informats” ha dictat el regidor.

- Advertisement -
CatalanSpanish