Benaguasil celebra els dies grans de les seues Festes en honor a la Mare de Déu de Montiel

Els veïns de Benaguasil han celebrat els dies grans de les seues Festes Patronals amb actes lúdics i religiosos en honor a la Mare de Déu de Montiel.

PublicitatAVL

Els veïns de Benaguasil han celebrat els dies grans de les seues Festes Patronals amb actes lúdics i religiosos en honor a la Mare de Déu de Montiel.

El primer d’ells ha sigut la Baixada de la imatge des del Santuari fins a l’Església Parroquial, un acte molt esperat i en el qual una marea de fidels i devots han acompanyat en romiatge a la Patrona pels carrers del municipi.

PublicitatRovira  

Com també ha sigut molt participatiu el dia 8 de setembre en el qual s’ha celebrat la festivitat de la Patrona amb diferents actes religiosos com la missa en el seu honor, la mascletá i a la vesprada la tradicional processó en la qual seguint un costum d’antany participen només els homes.

Els festejos han continuat el dia 9, d’Acció de Gràcies i en el qual l’Església es converteix en punt de trobada i de sentiment familiar dels matrimonis que celebren les noces de plata i or durant la Eucarístia. Finalitzada aquesta, els veïns s’han desplaçat fins a l’Avinguda per a gaudir de la mascletá i dels moments d’oci i convivència que ofereix l’espera.

El colofó als dies grans l’ha posat la processó, en la qual a més de les famílies han participat les Falleres Majors de València i una àmplia representació d’autoritats locals, regionals i nacionals que han volgut compartir amb els veïns de Benaguasil les seues festes.

El fermall d’or a les festes el posarà el dissabte 14 de setembre la joventut, ja que serà aquest dia el que els festers dedicaran a honrar a Sant Lluís Gonzaga amb diferents actes lúdics i també religiosos.

Publicitat