Benaguasil protagonista de “València és Música”, un documental sobre l’impacte cultural de les Bandes

El concert especial de les Festes Patronals de la Unió Musical de Benaguasil ha sigut objecte d'enregistrament per a la sèrie documental ‘València és Música’ de la Diputació de València.

El concert especial de les Festes Patronals de la Unió Musical de Benaguasil ha sigut objecte d’enregistrament per a la sèrie documental ‘València és Música’ de la Diputació de València, dedicada a l’impacte cultural i social de bandes, Societats Musicals i Orquestres a la província de València.

La Unió Musical, que va obtindre Esment d’Honor, -Secció Especial-, en el 41 Certamen Provincial de Bandes de Música va interpretar un extens programa sota la direcció del mestre Vicente Balaguer. Es tracta d’una de les societats musicals més llorejades al llarg de la seua història, i en l’actualitat, continua amb una intensa activitat de formació musical, tant a nivell professional com amateur, organitza i fomenta la realització de cursos de perfeccionament, concerts didàctics i concursos, al costat de la formació d’altres grups camerísticos que fan de la Va unir Musical de Benaguasil una entitat viva, en constant moviment.

Rovira  

Per a Balaguer, el programa interpretat, basat en músics valencians i altres compositors internacionals de referència, “ha intentat configurar-se amb peces variades per a aquest enregistrament de la sèrie documental de la Diputació de València. Dividit en dues parts, hem interpretat en la primera, obres com a “Música i vins” de Manuel Morales; “Vasa” del mestre Suñer; o “Bulgarian Danses” de Cesarini. La segona, que va començar també amb un valencià, Oscar Navarro, va completar un programa en el qual es pretenia que el públic gaudira”, va explicar.

La Unió Musical: el motor d’un poble

Aquesta Unió Musical, “més que centenària”, tal com explica José Joaquín Segarra, alcalde de la localitat “representa que Benaguasil aquesta amb la música, amb la cultura, amb les nostres tradicions. Les societats musicals són “les venes” de la nostra terra. En el cas de Benaguasil es personalitza d’una manera molt singular. Els nostres xiquets i xiquetes comencen molt prompte a tocar els seus primers instruments. Per això, totes les administracions públiques, han de donar suport a una tradició que ens caracteritza per tot el món. La música és cultura i tradició. El meu reconeixement com a alcalde a tots els nostres músics i a la nostra població per fer possible que la música ens brinde tants fermalls d’or”.

Música que es “veu” i es “escolta” en tecnologia 4K

Aquest projecte audiovisual, que compta amb recursos, -terrestres i aeris, dels enclavaments més emblemàtics de Benaguasil, forma part d’una sèrie documental composta per 17 lliuraments rodats per la productora audiovisual valenciana Tossalet Produccions, amb drons, operadors especialitzats en càmeres 4K, unitats mòbils, grua de cap calent, il·luminació i sonorització especialitzada i adreça de fotografia, a més del treball humà integrat per prop de 30 tècnics i professionals, que van comptar amb l’assessorament musical de Carlos Vallés, acostant així a l’espectador, a l’impacte cultural i social que les banda, Societats Musicals i Orquestres valencianes, representen per a la província de València.

PublicitatJuega Limpio Orihuela