23.2 C
Valencia

Benaguasil es prepara per gaudir de les celebracions de Sant Blai

Serà el dissabte 3 de febrer.

- Publicitat -AVL

Benaguasil viurà en el pròxims dies les festes dedicades al patró Sant Blai. Aquest Sant és popular per ser protector de les malalties de coll i pel qual hi ha molta devoció a aquest municipi de la comarca. Són moltes les persones de les localitats veïnes les que s’acosten fins al municipi per complir amb la tradició de passar els seus mocadors per la imatge per garantir-se una gola sana tot l’any.

Els actes lúdics i religiosos començaran en el matí d’aquest diumenge, 28 de gener, amb la baixada de troncs, arrossegats per cavalls, des de la plaça del Cementiri fins a la Plaça Major, lloc on es muntarà la foguera en honor al Patró.

Els actes continuaran el divendres 2 de febrer, amb la celebració de la missa de la Candelera a les 19.30 hores. Posteriorment es procedirà a l’encesa de la foguera i es realitzaran balls regionals a la Plaça Major, mentre els clavaris reparteixen cacaus i mistela entre els assistents.

Serà el dissabte 3 de febrer, dia de Sant Blai, quan el xut de 21 salves anuncie la festivitat del Patró. A les 19 hores tindrà lloc la solemne Eucaristia i posteriorment la imatge del Sant, acompanyada pels veïns de la localitat, clavaris i autoritats locals aniran en processó per l’itinerari de costum, repartint ciris per a tothom. A l’arribada de la processó a l’Església es procedirà al repartiment de les “blaietes” beneïdes.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,773FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Borriana redistribuirà les seues àrees de competència delegades per l’Alcaldia

Després de la dimissió del regidor socialista Javier Gual "per motius personals" i la pròxima incorporació d'Ester Meneu en l'equip municipal de govern.

Detectats brots de coronavirus a Castelló, Orpesa, Onda i Benicarló

La província de Castelló ha registrat en 24 hores un total d'11 brots.

Sanitat prorroga durant 21 dies més les mesures restrictives per a la Comunitat Valenciana des de dilluns que ve

La Comunitat Valenciana registra 707 nous casos de coronavirus i 688 altes a pacients

L’AVL reivindica la figura literària de Carmelina Sánchez-Cutillas

Dona rebel, apassionada, lluitadora, forta, a més d’escriptora excepcional de les lletres valencianes del segle XX han sigut alguns dels molts qualificatius pronunciats en la Jornada Feminari en homenatge a Carmelina Sánchez-Cutillas, Escriptora de l’Any 2020, organitzada per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

La Generalitat convoca oposicions per a formar part de l’escala d’orientadors de Labora

Amb aquestes proves Labora pretén oferir estabilitat a un servei fonamental per a la ciutadania
- Advertisement -

: Valencià