Benaguasil es prepara per gaudir de les celebracions de Sant Blai

Serà el dissabte 3 de febrer.

Sant Blai Benaguasil

Benaguasil viurà en el pròxims dies les festes dedicades al patró Sant Blai. Aquest Sant és popular per ser protector de les malalties de coll i pel qual hi ha molta devoció a aquest municipi de la comarca. Són moltes les persones de les localitats veïnes les que s’acosten fins al municipi per complir amb la tradició de passar els seus mocadors per la imatge per garantir-se una gola sana tot l’any.

Els actes lúdics i religiosos començaran en el matí d’aquest diumenge, 28 de gener, amb la baixada de troncs, arrossegats per cavalls, des de la plaça del Cementiri fins a la Plaça Major, lloc on es muntarà la foguera en honor al Patró.

Els actes continuaran el divendres 2 de febrer, amb la celebració de la missa de la Candelera a les 19.30 hores. Posteriorment es procedirà a l’encesa de la foguera i es realitzaran balls regionals a la Plaça Major, mentre els clavaris reparteixen cacaus i mistela entre els assistents.

Serà el dissabte 3 de febrer, dia de Sant Blai, quan el xut de 21 salves anuncie la festivitat del Patró. A les 19 hores tindrà lloc la solemne Eucaristia i posteriorment la imatge del Sant, acompanyada pels veïns de la localitat, clavaris i autoritats locals aniran en processó per l’itinerari de costum, repartint ciris per a tothom. A l’arribada de la processó a l’Església es procedirà al repartiment de les “blaietes” beneïdes.

Publicitat