Mari Luz Monterde: “Volem fer un Benassal viu tot l’any i més atractiu del qual tots ens puguem sentir un poc més orgullosos”

Monterde: "si torne a eixir alcaldessa el meu objectiu, és posicionar Benassal com al referent cultural i turístic de l'Alt Maestrat que mereix ser. I dotar dels serveis de qualitat que mereixen els benassalencs i benassalenques"

Entrevistem a Mari Luz Monterde, alcaldessa de Benassal i candidata a l’alcaldia, que ens parla sobre els seus anys com a cap del Consistori i el seu programa electoral.

P.- Com es definiria?

Rovira  

R.- Com una persona que estima molt al seu poble i a la seua gent, valenta i treballadora.

P.- Què creu que cal tindre per a ser alcaldessa d’un municipi?

R.- Molta il·lusió per portar a terme la tasca de tanta responsabilitat que els veïns i veïnes ens han encomanat i moltes ganes de treballar, vetlant sempre pels interessos de totes i tots.

P.- Com valoraria estos quatre anys de legislatura?

R.- Per a mi estos quatre anys ha sigut tot un honor poder ser la primera alcaldessa de Benassal. Hem tingut moments molt complicats, però ha valgut la pena.

P.- Quin ha sigut per a vosté el major èxit que ha aconseguit el seu equip de govern durant la legislatura?

R.- Entre d’altres sanejar l’Ajuntament, rebaixant el deute un 56%; la restauració del Forn de Dalt i la Torre de la Presó; acabar l’edifici del sociocultural, que ha estat més de 15 anys parat; aconseguir que feren un parc de bombers comarcal; posar en marxa noves rutes turístiques i valorar el nostre patrimoni natural i cultural.

P.- Quina filosofia de treball impera en el seu dia a dia a l’Ajuntament?

R.- Molta comunicació entre tots, escoltar totes les opinions i buscar la millor solució en equip.

P.- Quin considera que ha sigut el moment més complicat d’estos quatre anys?

R.- La situació jurídica que afectava l’empresa pública, que ens instaven a tancar, i haver de prendre decisions complicades per a sanejar els comptes de l’Ajuntament. Però en el suport de tots i sent ferms i forts en les decisions hem pogut tirar endavant. Hui l’Ajuntament està sanejat i l’empresa està creant llocs de treball.

P.- Hi ha alguna cosa que s’ha deixat per fer que li haguera agradat fer?

R.- Sí, sempre queden coses per fer, i per això vaig decidir presentar-me. Tenim un projecte per a fer un Centre Esportiu, millorar els serveis per a la gent major i per als joves, millorar els serveis generals del poble i la qualitat de vida de la nostra gent. Volem seguir abaixant els impostos i fer un Benassal viu tot l’any i més atractiu del qual tots ens puguem sentir un poc més orgullosos.

P.- Quins reptes importants continua tenint la localitat?

R.- El turisme és molt important, ja que crea llocs de treball i dinamitza l’economia. Hem avançat molt treballant conjuntament en els pobles veïns i els empresaris, però crec que encara hi ha molt de camí per recórrer i tenim totes les ferramentes perquè siga una realitat.

P.- Com afecten els resultats del 28-A en les eleccions municipals?

R.- En els pobles menuts com Benassal poc, ja que en les municipals la gent vota a l’equip que millor creu que pot gestionar l’Ajuntament i defendre els interessos de totes i tots. Ací no importen els colors, importa Benassal.

P.- Sobre quins eixos es basa la seua campanya electoral?

R.- En propostes viables i reals que se centren en tres eixos: sumar i millorar serveis, com l’oferta cultural i esportiva; millorar la qualitat de vida dels benassalencs, amb menys impostos i més infraestructures al seu servei; i en posar en valor el patrimoni i el potencial del nostre poble per sumar oportunitats.

P.- Creu que els veïns i les veïnes tornaran a confiar en vosté perquè siga la seua alcaldessa de nou?

R.- Estarem allí on els veïns i veïnes ens fiquen. Hem treballat molt dur durant estos quatre anys, però encara ens queda camí per fer i per això demanem de nou la seua confiança.

P.- Quin seria el seu principal objectiu en el cas que fóra reelegida com a alcaldessa?

P.- És doble. Posicionar Benassal com al referent cultural i turístic de l’Alt Maestrat que mereix ser. I dotar dels serveis de qualitat que mereixen els benassalencs i benassalenques.

P.- Que opina sobre que el tema del Centre Termal de Benassal sempre estiga present en els Plens de Diputació?

R.- Estem en campanya. Entenc que alguns grups vulguen traure rèdit polític d’este tema però agrairíem que les seues intervencions i accions foren per sumar i aportar i no dividir ni judicialitzar. Des de l’Ajuntament i de la mà de la Diputació estem treballant per millorar l’oferta del Centre Termal, i per resoldre aquells temes administratius pendents.

Li veu solució? Sí, clar. En bona voluntat per part de tots, tot té solució.

P.- Pensa que Benassal té com a base de la seua economia el turisme?

R.- Sí, sens dubte el turisme és un dels pilars econòmics des de principis del segle XX. Per això hem de seguir treballant, empresaris i Ajuntament, per millorar l’oferta i l’experiència al visitant.

P.- Quins dèficits pensa que té el municipi i que pot resoldre la Generalitat?

R.- Són fonamentals els serveis que són competència de la Generalitat, com l’educació o la sanitat estem treballant des de fa anys i hem aconseguit la implantació del Batxillerat i la reforma del Centre Mèdic, que albergarà el Centre Integral per a Majors amb la Unitat de Respir Familiar i servei de menjador.

PublicitatJuega Limpio Orihuela