10:12 - martes, 5 diciembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

Benetússer celebra el seu tradicional i multitudinari Divendres Sant

Benetússer ha celebrat aquest matí el dia central de la seua Setmana Santa, declarada en 2010 festa d’interès turístic provincial i en tràmits de ser reconeguda com d’interès autonòmic. Els més de 70 actors del grup La Passió han representat l’escena sacra del judici de Jesús davant Pilatos, el seu camí al Calvari pel carrer de l’Amargor i el seu posterior Crucifixió. Milers de persones entre veïns i visitants procedents de diferents punts de tota la comarca van abarrotar els carrers del municipi per a contemplar la representació.

Després de la representació del judici a Jesús davant Pilatos s’ha iniciat la desfilada pel carrer de l’Amargor en el qual es recreen diverses estampes com les Caigudes del Senyor, Trobada amb la seua Mare, Ajuda del Cirineo i Gest piadós de la Verónica fins a la Muntanya Calvari on es va procedir a la Crucifixión de Crist.

La Setmana Santa de Benetússer, declarada festa d’interès turístic provincial en 2010, i en tràmits de ser declarada d’interès autonòmic, compleix enguany el seu 68 aniversari. Els seus orígens es remunten a l’any 1949, amb la representació muda de “El Descendiment” en el temple parroquial per l’Agrupació Cultural La Passió. Gràcies a l’impuls del rector Don Eduardo Ballester i, després de demanar col·laboració a la junta directiva de la Llar del Productor, a la Comissió Fallera i a diversos particulars, aqueix mateix any es va possessionar al Crist jacent. En concloure els participants es van comprometre a fundar les primeres agrupacions religioses, la Confraria del Sant Descendiment, la del Sant Sepulcre. En l’actualitat participen en la Setmana Santa de Benetússer un total de vuit confraries.

Trobada de verges

Si l’any passat es van reunir tots els actors que al llarg dels quasi 70 anys van representar el paper de Jesús. En el matí d’avui han sigut vuit de les set dones que, al llarg d’aquest temps, van representar el paper de la verge Maria les que s’han reunit com a homenatge a totes elles. No van poder reunir-se les vuit per la defunció d’una d’elles.

Amb la jornada d’avui es compleix el setè dia de celebració de la Setmana Santa en la localitat. El passat 8 d’abril va tenir lloc el pregó de la Setmana Santa a càrrec enguany de Juan José Martínez Costa, anterior jutge de pau i també el veí de Benetússer que en més ocasions ha representat el paper de Jesús de Natzaret. Des d’aqueix moment s’ha celebrat el Diumenge de Ramos, les processons en honor de la confraria Vera Creu el dilluns i de la Verge dels Dolors el dimarts, el Viacrucis el dimecres i la representació de l’últim sopar en l’escenari de la plaça de l’Església el dijous a la nit.

Els actes de celebració de la Setmana Santa en la localitat continuen demà amb la representació i cercavila de la Resurrecció. I ja per al diumenge al matí quedarà la processó de la Trobada de Jesucrist Ressuscitat amb la Mare de Déu en la plaça de l’Ajuntament a les 9.30 h amb la qual es tanquen el programa d’actes.

Últimas noticias

Contenido relacionado