Benetússer proclama com a Festera Major a Ainhoa Argilés Canyada

Ainhoa va ser triada en l'acte que significa el tret d'eixida a unes Festes Majors que es prolongaran fins al 30 de juny

394

Benetússer va donar anit el tret d’eixida a les seues festes Majors 2019 amb la presentació de les 31 festeres i 4 festers i amb l’elecció de la Festera Major. L’atzar va voler que Ainhoa Argilés representant del Club Handbol Benetússer fóra l’elegida per davant de diverses candidates que també van optar al tron. El primer acte va servir també per a acomiadar del seu regnat a la Festera Major de l’any passat Andrea Martínez Banacloche que a més va ser l’encarregada d’imposar la corona a la nova reina de les festes. La nit la va tancar el doble concert de “Rock House” i “LEM” i l’actuació del Mag Pando.

Les festes de Moros i Cristians començaran el hui amb l’entrada de bandes o entrada falsa en la qual les nou comparses mostraren el seu costat més divertit amb les seues desfilades de disfresses. Abans, a les 20 h, se celebrarà la 28 edició de la 10 K Volta a Peu a Benetússer, la cursa de Solstici, que enguany estrena nou recorregut pels carrers de la localitat. Aquesta nit també es podrà gaudir d’un concert a càrrec de la Va unir Musical de Benetússer en el qual es retrà homenatge a uns dels grups més importants del pop a Espanya com a Mecano. El cap de setmana es completarà el diumenge amb la tradicional processó del Corpus que s’acompanyarà per les danses del Grup de Danses Hawwara i pels Gegants i Cabuts de Benetússer.

Entre setmana el plat fort de la programació arribarà a les nits amb les actuacions de les comissions falleres en el concurs de play backs organitzat per la Junta Local Fallera. El dilluns trepitjaran l’escenari de la plaça de l’Ajuntament Joventut i Literat Azorín, el dimarts les comissions de Vicente Navarro Soler i Plaça de Lepanto i tancaran el dimecres Barri de l’Estació i Rajolar. Totes elles barallaran per realitzar el millor espectacle en les categories d’infantil, sènior i musical.

El dimecres 26 de juny els firaires han organitzat el “Dia del Xiquet” amb preus reduïts durant tot el dia per a pujar a les atraccions. El mateix dia a les 20 h els protagonistes seran també els xiquets en l’Entraeta infantil de Moros i Cristians en la qual participaran els integrants més xicotets de les comparses mores i cristianes. Després d’això, la Coordinadora de Moros i Cristians celebrarà la “Nit dels homenatges” en la qual s’entregaran els reconeixements de Califa-Cavallero i Gran Visir. El calendari d’actes de la festa continuarà el dijous amb les ambaixades mora i cristiana que finalitzaran amb una desfilada pel carrer Major fins a la plaça de l’Església i amb un castell de focs artificials. El mateix dijous tindrà lloc la tercera edició de la “Nit d’Hip-hop” en la plaça de l’Ajuntament amb la participació dels grups Jazzwoman i Delaossa & J. Moods entre altres.

L’últim cap de setmana de Festes Majors de Benetússer vindrà marcat per l’ofrena floral a Sant Sebastià el divendres a la vesprada, la gran entrada de Gala de Moros i Cristians el dissabte a la nit i la cavalcada i processó en honor a Sant Sebastià programades per al diumenge. En l’ofrena participaran com cada any comissions falleres, festeres i festers, confraries i altres associacions locals que recorreran els carrers del municipi fins a la plaça de l’Església en la qual depositaran els seus rams de flors als peus de la imatge del patró. L’entrada de Gala de Moros i Cristians omplirà de nou de color la localitat. Els carrers i places de Benetússer s’ompliran de gent un any més per a veure la desfilada de les nou comparses, entre elles les que enguany ostenten les capitanies mora i cristiana, Mudaffar i Saragüells Defensors respectivament. El colofó de la festa serà la gran cavalcada del diumenge a la vesprada en la qual grans i xicotets tornaran a gaudir de l’ambient festiu amb el qual se celebra. L’alegria farà pas la solemnitat de la processó a Sant Sebastià amb la qual, com ja és costum finalitzaran, les Festes Majors de Benetússer 2019