6.9 C
Valencia

Benicarló adapta la Biblioteca Manel Garcia Grau per a l’accés a persones amb diversitat funcional

La Biblioteca Manel Garcia Grau ha habilitat un espai que facilita la inclusió de sectors socials amb necessitats especials. La inauguració es farà hui, coincidint amb el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

La Biblioteca Manel Garcia Grau de Benicarló, s’ha millorat per ha incloure diferents elements que afavoreixen l’accés a persones amb diversitat funcional de diversos tipus.
El nou espai inclusiu, l’han presentat el regidor de Cultura, Josep Barberà, i la regidora de l’Ajuntament de Benicarló i presidenta de l’Organisme Autònom de Centres Socials Especialitzats (OACSE), Filo Agut.
La inversió de 10.000 euros inclou la compra de llibres en braille per a cecs, diversos monitors tàctils, auriculars per escoltar els audiollibres, cadires i taules regulables en l’altura i un dispositiu de lectura amb una lupa per afavorir a persones amb dificultats visuals.
El regidor de Cultura ha declarat que “la Biblioteca és un lloc de cultura i de trobada, i aquest nou espai permet obrir-la a tots aquells sectors socials que estaven més discriminats”. Agut ha volgut subratllar que “aquesta actuació respon a la necessitat de tenir una biblioteca per a totes les persones de Benicarló”.
A més de seguir ampliant els materials inclusius, l’objectiu és crear grups de lectura entre els diferents col·lectius i, a més, que voluntaris ajuden a apropar la biblioteca a aquelles persones que, bé per ser majors, o bé per tenir la mobilitat reduïda, no poden desplaçar-se a ella.
La inauguració oficial del nou espai inclusiu de la Biblioteca Manel Garcia Grau es farà hui, coincidint amb el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional. En l’acte participaran membres de l’Institut Valencià d’Atenció Social i Sanitària (IVASS), de la Residència Sant Francesc, de la Residència i Centre de Dia El Collet, d’Afanias i de les entitats Ateneu-Dany Cerebral Adquirit, Cocemfe-Maestrat, Fenòmens i Afare.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,557FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià