Benicarló convertirà l’antic Aidima en un espai empresarial de referència comarcal

A partir d'ara, l'Ajuntament ja pot començar a desenvolupar el seu projecte per a fer d'aquest edifici un espai empresarial de referència per a la comarca

Després de més de 6 anys amb les portes tancades, l’antic edifici d’Aidima recuperarà a partir de hui l’ús de les instal·lacions per convertir-se en un espai empresarial que apostarà per la promoció econòmica, l’emprenedoria i la formació.

Aquest matí, l’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, juntament amb el conseller d’Economia Sostenible de la Generalitat Valenciana, Rafael Climent, han signat, després de mesos de negociacions, el conveni que regula la cessió de l’antic edifici de la Unitat Tècnica d’Aidima. A l’acte han estat presents també la directora general de l’IVACE, Júlia Company i el regidor de Promoció Econòmica, Román Sánchez.

Rovira  

En concret, la cessió inclou una superfície construïda de 698 m² en una parcel·la de 2.585,67 m². A partir d’aquest moment, l’Ajuntament assumeix l’ús d’aquest immoble i passa a ser el responsable del seu funcionament amb l’objectiu de convertir-lo en l’Espai Empresarial de Benicarló. El contracte de cessió gratuïta tindrà una vigència de deu anys i es podrà prorrogar per períodes de temps d’igual durada, fins al màxim legal de 30 anys.

L’alcaldessa de Benicarló s’ha mostrat molt satisfeta per la cessió i ha assegurat que “a Benicarló ens feia molta falta un espai com aquest”. L’alcaldessa ha concretat que “començarem per fer unes xicotetes reformes estructurals que aniran a càrrec de la Conselleria i, una vegada acabades les obres, començarem a dotar l’edifici de contingut, amb línies de treball com són el foment de l’emprenedoria, un viver d’empreses on es puga realitzar coworking, un observatori econòmic i diversos tallers d’ocupació i formació”.

Per la seua banda, el conseller ha assegurat que “aquest és un acte importantíssim, perquè contribuirà a dinamitzar l’economia de Benicarló i del Maestrat”. El conseller ha insistit en el fet que “aquesta cessió permetrà fomentar l’emprenedoria, guanyar cohesió social i que l’atur siga cada vegada menor”.

Les antigues instal·lacions d’Aidima van tancar les portes el 2012 i des d’aleshores no s’hi havia dut a terme cap activitat.

PublicitatJuega Limpio Orihuela