El subministrament de combustible per a les embarcacions de pesca, el pagarà la Confraria de Pescadors de Benicarló

La nova concessió per a l'explotació directa d'un sortidor de combustible exclusiu per a les embarcacions de pesca, aquesta mesura posa fi a una problemàtica que s'arrossegava des de l'any 2005.

516

El director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, s’ha reunit aquest matí amb l’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, la subdirectora general de Ports, Pilar Álvarez, el cap de gabinet de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, Ernest Blanch, i representants la Confraria de Pescadors de Benicarló, per tal d’informar-los que la Generalitat ha posat fi a la problemàtica pel subministrament de combustible al port de Benicarló i que serà la Confraria la que es farà càrrec del sortidor.

Domingo ha explicat que “hem resolt un problema que venia de l’any 2005 i que, per la mala gestió de la Conselleria anterior, implicarà el pagament d’una indemnització de 818.586 euros per part de la Generalitat”. “A propòsit d’això, ha dit el director general, s’hauran d’afegir els costos pel cessament activitat i de resolució del contracte, de manera que al final podem estar parlant d’entre un i dos milions d’euros”.

L’alcaldessa, per la seua banda, s’ha mostrat molt satisfeta per l’anunci i ha remarcat que “per fi hem pogut desbloquejar el gran problema que tenien els pescadors i, en uns mesos, el sortidor podrà ser gestionat directament pels pescadors”.

Finalment, la secretaria de la Confraria de Pescadors ha agraït el treball de l’Ajuntament i de la Conselleria i ha anunciat que “la Confraria farà les gestions el més ràpid possible per accelerar al màxim la posada en marxa del servei”. Ferrer ha recordat que les embarcacions del port de Benicarló consumeixen una mitjana de 75.000 litres setmanals de gasoil.

Cal recordar que la problemàtica del combustible al port de Benicarló s’arrossega des de l’any 2005, quan es va atorgar a través d’un concurs, al qual no va concórrer la Confraria de Pescadors, la concessió per al subministrament de combustible a una empresa privada. Posteriorment, amb l’objectiu de repostar de manera més econòmica, des de la Confraria van sol·licitar una autorització de subministrament directe mitjançant un camió cuba, al qual es va accedir el febrer de 2009 per termini d’un any.

Una vegada passats els 12 mesos, la Confraria va sol·licitar una nova autorització, però va ser denegada, fet que no va ser obstacle perquè la Confraria continuara utilitzant aquest mitjà per repostar. Aquest fet va provocar que l’empresa concessionària presentara una reclamació l’any 2012 davant la Conselleria pel perjudici causat en autoritzar el subministrament mitjançant camions.

Una vegada el Consell va desestimar la reclamació, la concessionària va interposar un recurs contenciós administratiu al Tribunal Superior de Justícia, que ara ha dictat sentència i ha reconegut el dret de la concessionària a ser indemnitzada pels perjudicis ocasionats durant els anys en els quals es va autoritzar el repostatge amb camions. La sentència permet resoldre la concessió previ pagament d’una indemnització de 818.586 euros.