6.9 C
Valencia

Benicarló inaugurarà abans de l’estiu una exposició temporal sobre la història de les Falles de la ciutat

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Benicarló, Josep Barberà, acompanyat de la directora del Mucbe, Lorena Luján, ha anunciat les principals apostes del Mucbe per a aquest 2019, on destaca la producció, a càrrec del museu, d’una exposició temporal sobre història de les Falles de Benicarló que s’instal·larà abans de l’estiu a l’Edifici Gòtic.

“És important cosir la cultura popular i festiva amb el projecte del Mucbe”, ha dit el regidor, que ha anunciat que “de moment serà una exposició temporal, potser d’un parell d’anys, per veure com respon la gent i, en funció d’això, posarem les bases per al futur museu faller de Benicarló”.

La mostra es dividirà en diferents àmbits temàtics (història, artesania, foc…) i inclourà també diferents produccions audiovisuals centrades en la indumentària o el procés de creació d’una falla. La directora del Mucbe ha recordat que “les Falles de Benicarló tenen moltes peculiaritats, i és això el que volem que es reflectisca en l’exposició”. Luján ha explicat que “aquesta mostra vol ser el punt de partida per a realitzar tot un treball etnològic i crear un fons documental de referència de les Falles de Benicarló, incloent-hi els llibrets de les Falles des de la seua creació o les fotos de tots els càrrecs de totes les Falles”.

La intenció de la Regidoria de Cultura era inaugurar aquesta exposició al mes de març, coincidint precisament amb les festes falleres, però el calendari d’eleccions impossibilita ubicar la mostra a l’Edifici Gòtic, que està designat com a col·legi electoral.
L’exposició permanent d’arqueologia, l’altra gran protagonista

- Publicitat -

L’altre gran projecte del Mucbe per al 2019 serà la inauguració de la nova exposició permanent d’arqueologia, una mostra que es va desmantellar l’any passat amb l’objectiu d’oferir nous plantejaments. En aquesta ocasió, els continguts seran l’eix de l’exposició i les peces passaran a un plànol secundari.

Peiró també tindrà el seu espai preferent

- Publicitat -

Una de les exposicions en què el Mucbe està posant més esforços és la que dedicarà al pintor valencià Fernando Peiró Coronado (Alaquàs, 1932 – Benicarló, 2011). Es tracta d’una mostra que sorgeix de la tesi doctoral de la cap del Departament de Gestió de Col·leccions del MNAC, Sílvia Tena, i que el Mucbe produirà per a itinerar-la posteriorment. L’exposició es podrà veure a Alaquàs, ciutat de naixement del pintor, i posteriorment se cedirà a les institucions que ho demanen.
36 exposicions per a tot l’any

De totes les 36 exposicions que es podran visitar al Mucbe, destaquen una mostra de caràcter històric (sempre molt demandades pels centres educatius) anomenada ‘Menús de guerra’, a través de la qual s’explica com va afectar la guerra civil als grans cuiners de l’època, com van haver de reinventar receptes i adaptar-les a la realitat i als ingredients que tenien.

També destaquen dues exposicions d’artistes valencians referents de l’art contemporani: Moisés Gil i Manuel Silvestre, tos dos catedràtics de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València.

A aquestes exposicions se sumaran altres mostres d’artistes i entitats locals, que sempre han format part del programa expositiu del Mucbe. En aquest sentit, el regidor de Cultura ha recordat que “el Mucbe és el museu de Benicarló, no només un museu a Benicarló i, per tant, aquestes 36 exposicions compten també amb els artistes i la gent de Benicarló”.

Barberà ha aprofitat la presentació de la programació del Mucbe per a anunciat que aquest any també es durà a terme la implementació i el disseny de la senyalització integral de tot l’edifici i ha valorat la xifra de visitants que es va registrar l’any passat: 31.000 visitants al Mucbe i 45.000 visitants entre tots els edificis culturals de Benicarló. “Si hem arribat fins aquí, també és perquè hem fet una aposta decidida pel museu”, ha conclòs.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,557FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià