6.9 C
Valencia

La Generalitat declara Bé d’Interés Cultural el poblat iber del Puig de la Nau

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Després de més de 26 anys des que es va incoar l’expedient, la Conselleria de Cultura ha declarat com a Bé d’Interés Cultural (BIC) el jaciment del Puig de la Nau. La zona ja comptava amb la màxima protecció municipal prevista al PGOU i s’afegeix als altres dos BICs de Benicarló: el Convent de Sant Francesc i la Casa del Marqués.

Des que el juliol de 1992 la Direcció General de Cultura incoara l’expedient per a declarar el poblat iber del Puig de la Nau com a Bé d’Interés Cultural, la resolució no s’ha fet efectiva fins al passat divendres, quan es va publicar el resultat de l’actualització i adaptació de l’inventari general del patrimoni cultural valencià.

“Després de tants anys, ha declarat el regidor de Cultura, Josep Barberà, era ja una urgència protegir legalment els béns que, com el nostre poblat, encara no tenien la qualificació de BIC”. “Així i tot, ha remarcat el regidor, aquesta declaració no afectarà la pràctica a la protecció del nostre poblat, que ja compta amb el màxim nivell de protecció en el Pla General d’Ordenació Urbana”.

Per a Barberà, “aquesta qualificació serà un pas més en la nostra consolidació com a destinació cultural de primer ordre i entenem que hauria de ser també un reconeixement que anara acompanyat d’ajudes econòmiques per a la conservació i la restauració del poblat”.

- Publicitat -

Amb aquesta declaració, el poblat iber s’afegeix al Convent de Sant Francesc i la Casa del Marqués, que també tenen la qualificació de BIC.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,557FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià