Benicàssim celebra el 9 d’Octubre amb cinema en valencià

La plaça del País Valencià ha acollit el tradicional acte per a festejar el dia de la Comunitat Valenciana.

La plaça del País Valencià de Benicàssim ha sigut aquest migdia el lloc de trobada de desenes de benicassuts per a celebrar el dia de la comunitat valenciana. L’acte festiu ha començat amb una cercavila pels principals carrers del municipi a càrrec de la Colla de Dolçainers i Tabaleters, els Gegants i Cabuts i la banda de música municipal Santa Cecília, a més de la reina infantil, Marina Pauner, les seues dames Natalia Rodríguez, Mara Marqués, Andrea Nebot, Paula Bellido, Irene Andrés, Júlia Tafalla i Elena Barbeito, i autoritats municipals.

L’alcaldessa, Susana Marqués, i la reina infantil, Marina Pauner, han sigut les encarregades de realitzar la tradicional ofrena al rei Jaume I i l’acte també ha comptat amb balls tradicionals i la interpretació dels himnes de Valencià i Espanya a càrrec de la Unió Musical Santa Cecília.

Així mateix, amb motiu de la celebració del Nou d’Octubre, Benicàssim ha preparat un programa d’activitats que inclou cinema en valencià al Teatre Municipal. Aquesta vesprada a les 18.30 hores es projectarà Toy Story 4, mentre que a la nit, a les 22.30 hores, serà el torn de la pel·lícula Els dies que vindran. Ambdues pel·lícules es podran veure el divendres 11, dissabte 12 i diumenge 13 en el mateix horari.

Finalment afegir que, dins de la programació, avui al matí s’ha programat una visita al Centre d’Interpretació Torre de Sant Vicent i diumenge que ve 20 el Teatre Municipal acollirà la representació L’electe, a càrrec de la companyia L’Horta Teatre.

: Valencià