26.9 C
Valencia

Benicàssim tramitarà 285 sol·licituds d’ajudes per a autònoms i Pimes afectades per la Covid-19

L'ajuntament obri un termini de cinc dies per a esmena i aclariment de documentació.

- Publicitat -AVL

L’Ajuntament de Benicàssim tramitarà 285 sol·licituds a les ajudes impulsades pel consistori per a tractar de compensar la reducció d’ingressos produïda a conseqüència de la Covid-19 i de les mesures sanitàries adoptades per al seu control, facilitant liquiditat als autònoms i petites i mitjanes empreses de la localitat per a contribuir al compliment de les seues obligacions empresarials així com per al manteniment de l’activitat i de l’ocupació.

Després de la finalització del termini de presentació de sol·licituds, el consistori obri ara un termini de cinc dies per a esmena i aclariment de documentació. Després d’això, es procedirà a la valoració de les sol·licituds per part d’una comissió designada a este efecte. Estes ajudes formen part de la línia Benicàssim Dinamitza dins del projecte global Reactiva Benicàssim que l’ajuntament ha impulsat per a mitigar al màxim els efectes socioeconòmics negatius que la pandèmia per la Covid-19 té sobre la societat de la localitat.

L’alcaldessa, Susana Marqués, ha indicat que “des de l’inici de l’actual crisi sanitària, econòmica i social derivada de la propagació de la Covid-19, l’Ajuntament de Benicàssim ha estat des del primer dia al costat dels veïns i el teixit empresarial del municipi. Som l’administració més pròxima a tots ells i hem dut a terme mesures socials i econòmiques extraordinàries per a mitigar els efectes negatius que estan causant esta pandèmia”. Fins al moment el Pla Reactiva Benicàssim ja compta amb una injecció de 6 milions d’euros, dels quals 3 milions d’euros es destina a la línia d’ajudes dirigida al teixit empresarial del municipi i manteniment de llocs de treball.

La quantia màxima de la subvenció per tots els conceptes serà de 4.000 euros per empresari i l’abonament d’estes subvencions es realitzarà en dos pagaments, el primer d’un 70% anticipat i el segon d’un 30% després de la justificació de la subvenció.

El pla consta de cinc línies d’ajudes. La primera està dirigida a compensar els efectes ocasionats per la Covid-19 i s’ha establit 1.500 euros el màxim per als qui van haver de tancar l’establiment o no van poder iniciar la seua activitat; fins a un màxim de 1.000 euros per als qui van reduir la seua facturació en almenys el 75% en relació amb la mitjana efectuada l’any natural anterior a la declaració de l’estat d’alarma, i fins a un màxim de 500 euros per als quals la facturació es va reduir almenys el 50%.

La segona línia es dirigeix a l’ocupabilitat i en este cas, per cadascun dels empleats que estigueren d’alta en el règim corresponent de la Seguretat Social a data 14 de març de 2020 i que continuen a la data de la publicació d’estes bases incloses els que la seua hagueren vist afectats per un ERTO, les ajudes a atorgar van dels 200 als 50 euros per cada empleat a jornada completa, i en el cas de jornada parcial es reduirà l’import proporcionalment.

La línia tres fa referència a les despeses d’arrendament o hipoteca del local comercial durant l’estat d’alarma (del 14 de març al 21 de juny) i la quantia màxima a subvencionar s’ha fixat en 1.500 euros.

Pel que fa a les despeses de subministraments adscrits a l’activitat empresarial, inclosos en la línia quatre, l’ajuda serà de 100 a 300 euros. Finalment, la línia cinc engloba les despeses derivades de condicionar l’activitat a les noves exigències sanitàries i les ajudes poden aconseguir els 1.500 euros.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,758FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Declarat a Sueca altre brot de covid-19 per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 157 persones malaltes

Ontinyent suma un altre dia amb brots de coronavirus, esta vegada amb 9 contagiats

Els contagiats de hui han sigut a través d'un contacte social.

Detectats a Castelló 5 brots de coronavirus en un dia amb 16 contagiats per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 1315 persones malaltes

Detectat un brot de coronavirus a Sant Mateu per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 15 persones malaltes

Detectat un brot de coronavirus a una empresa d’Alberic

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 57 persones malaltes.
- Advertisement -

: Valencià