17.2 C
Valencia

Benicàssim concedirà fins a 4.000 euros en ajudes Covid-19 als empresaris

Podran ser beneficiaris d'estes ajudes els autònoms, microempreses o xicotetes empreses d'altaen el Règim Especial de Treballadors Autònoms o Mutualitat corresponent o en el règim general de la Seguretat Social i en Hisenda i que el domicili social o el local de desenvolupament de l'activitat es trobe en el terme municipal de Benicàssim.

- Publicitat -AVL

L’Ajuntament de Benicàssim, en el seu objectiu per mitigar els efectes negatius de la crisi econòmica derivada de la propagació del Covid-19, ha aprovat les bases que regeixen les ajudes destinades al teixit empresarial del municipi i que poden arribar fins a un màxim de 4.000 euros per empresari.

Després d’aprovar-se les bases en la Junta de Govern celebrada este matí, el Centre de Formació Josep Barberà i Ceprià ha congregat a representants de les associacions locals del teixit empresarial que han pogut conéixer en primera persona les ajudes amb les quals el consistori “vol atorgar liquiditat i donar suport a iniciatives per a la reactivació econòmica del municipi”, ha indicat l’alcaldessa, Susana Marqués, qui ha recordat que “el ple va aprovar per unanimitat la injecció de 3 milions d’euros per a finançar esta línia d’ajudes que forma part de la línia Benicàsim Dinamitza dins del projecte global Reactiva Benicàssim que l’ajuntament ha impulsat per a mitigar al màxim els efectes socioeconòmics negatius que la pandèmia pel *Covid-19 té sobre la societat de Benicàssim”.

- Advertisement -

Per a això s’ha treballat en dos fases, i com ha continuat explicant Susana Marqués, “la primera d’elles, emmarcada en la línia Benicàssim Et Cuida, va ser un pla de xoc immediat basat principalment en mesures d’intervenció social urgent d’ajuda a les famílies i sectors de la població en situació de vulnerabilitat”. I és en la segona fase del projecte on s’han adoptat decisions d’àmbit fiscal “destinades a fer costat a les llars de Benicàssim i de suport econòmic a autònoms i Pimes del municipi”.

És ací on s’emmarquen les ajudes dirigides a les persones físiques i jurídiques que hagueren cessat l’activitat després de decretar-se l’estat d’alarma i a aquelles que, fins i tot no cessant la seua activitat, s’hagen vist greument afectades econòmicament.

La quantia màxima de la subvenció per tots els conceptes serà de 4.000 euros per empresari i l’abonament d’estes subvencions es realitzarà en dos pagaments, el primer d’un 70% anticipat i el segon d’un 30% després de la justificació de la subvenció.

Podran ser beneficiaris d’estes ajudes els autònoms, microempreses o xicotetes empreses que figuren d’alta a data de publicació estes bases en el Règim Especial de Treballadors Autònoms o Mutualitat corresponent o en el règim general de la Seguretat Social i en Hisenda i que el domicili social o el local de desenvolupament de l’activitat es trobe en el terme municipal de Benicàssim.

El pla consta de cinc línies d’ajudes. La primera està dirigida a compensar els efectes ocasionats pel Covid-19 i s’ha establit 1.500 euros el màxim per als qui van haver de tancar l’establiment o no van poder iniciar la seua activitat; fins a un màxim de 1.000 euros per als qui van reduir la seua facturació en almenys el 75% en relació amb la mitjana efectuada l’any natural anterior a la declaració de l’estat d’alarma, i fins a un màxim de 500 euros per als quals la facturació es va reduir almenys el 50%.

La segona línia es dirigeix a l’ocupabilitat i en este cas, per cadascun dels empleats que estigueren d’alta en el règim corresponent de la Seguretat Social a data 14 de març de 2020 i que continuen a la data de la publicació estes bases inclosos els que la seua hagueren vist afectats per un ERTE, les ajudes a atorgar van dels 200 als 50 euros per cada empleat a jornada completa, i en el cas de jornada parcial es reduirà l’import proporcionalment.

La línia tres fa referència a les despeses d’arrendament o hipoteca del local comercial durant l’estat d’alarma (del 14 de març al 21 de juny) i la quantia màxima a subvencionar s’ha fixat en 1.500 euros.

Pel que fa a les despeses de subministraments adscrits a l’activitat empresarial, inclosos en la línia quatre, l’ajuda serà de 100 a 300 euros.

Finalment, la línia cinc engloba les despeses derivades de condicionar l’activitat a les noves exigències sanitàries i les ajudes poden aconseguir els 1.500 euros.

Les sol·licituds per a acollir-se a aquestes ajudes es publicaran en el Butlletí Oficial de la Província de Castelló (BOP) i tant l’imprés de sol·licitud com tota la informació i documentació de la convocatòria estarà disponible en la web municipal www.benicassim.es. Per a tramitar estes ajudes amb major agilitat s’ha creat l’oficina Reactiva que serà gestionada a través de l‘àrea de promoció econòmica i d’ocupació.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -9octubreGVA DiVal

Segueix-nos

12,982FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar GVAIndustria
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Alcalà-Alcossebre compra 908 agendes escolars per a l’IES Serra d’Irta i CEIPs La Mola i Lo Campanar

L'Ajuntament ha pagat les agendes en les quals s'inclouen informacions d'interés sobre els centres educatius i consells per a les famílies com a prevenció davant la COVID-19.

Peníscola reclama a Costes els permisos per a escometre les obres de reconstrucció dels accessos del litoral sud

Les obres se centren en dos actuacions principals: l'arranjament de l'única carretera d'accés al litoral sud, que presenta una clivella; així com l'arranjament del ferm al costat de tres cales naturals.

Demanen a Educació revisar els sistemes de ventilació de les aules per a reduir contagis

El sindicat CSIF demanda a Conselleria que instal·le purificadors d'aire i filtres de partícules d'alta eficiència en els centres.

Investiguen un brot de Covid-19 en un centre de discapacitats psíquics de Carlet

La Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives investiga l'origen i l'expansió d'un brot de coronavirus en una residència de discapacitats psíquics de Carlet.

Una dona ferida després de caure amb el seu patinet a Castelló

Una dona de 31 anys ha resultat ferida este matí després de patir una caiguda amb un patinet en la carretera de Borriol.
- Advertisement -

: Valencià