Benicàssim modifica la construcció del pont de Farja per anticipar-se a les inclemències meteorològiques

El tauler del pont que havia de ser construït in situ, ara serà prefabricat i instal·lat a posteriori per a evitar problemes si hi haguera durant la construcció un episodi de fortes pluges.

Castelló DLP Benicàssim

El regidor d’obres de Benicàssim, Carlos Díaz, ha informat del modificat d’obra, que s’està tramitant per a millorar la gestió de la construcció del nou pont sobre el barranc de Farja. “Sabem que els mesos de major possibilitats que es donen grans tempestes o avingudes en el barranc són febrer i març, així que, hem volgut anticipar-nos a aquests problemes i canviar la manera de construcció per a evitar que es perjudicara l’obra i no poguera executar-se en el temps convingut. Creiem que aquesta infraestructura és prioritària per al municipi, ja que permetrà millorar la connectivitat entre el nucli urbà i la platja, i per açò, creiem necessari posar totes les condicions necessàries per a evitar qualsevol retard o perjudici de l’obra”.

Com ha explicat el regidor d’obres, l’empresa ha presentat ja el projecte de modificat d’obra per a realitzar aquest canvi i, ara els tècnics estan estudiant-ho per a informar-ho i donar la seua aprovació aviat. “L’objectiu és que l’obra no es paralitze ni un dia, perquè els treballs se segueixen realitzant conforme a l’estipulat”.

Rovira  

El modificat d’obra correspondria a dos aspectes de la construcció del pont. D’una banda, l’operativa constructiva del tauler del pont. Carlos Díaz ha explicat que aquesta plataforma de trànsit estava projectada fer-la in situ amb la fabricació de les bigues i l’encofrat en el mateix lloc. Açò significava una estructura de suport de gran envergadura, que suportara durant un temps tot el desenvolupament del treball. Però si en aquest temps, es produeix una gran tempesta i una avinguda d’aigua pel barranc, podria afectar a aquesta estructura i per tant, a la construcció de la plataforma. Així que, s’ha cregut convenient, estudiar el modificat perquè el tauler es construïsca amb elements prefabricats, que després s’assemblen en el pont. D’aquesta forma, minoritzem les possibles afeccions i no perdem ni un sol dia de treball.

D’altra banda, en l’obra també s’incloïa el canvi de la canalització existent de la dessaladora, que es quedava integrada en la plataforma. Ara, amb aquest nou sistema, no serà necessari desfer-se dels materials que són pràcticament nous i és aprofitaran en col·locar-los sota el tauler del pont.

Carlos Díaz ha explicat que “tots aquests canvis no afectaran per res ni el pressupost ni la temporalització de l’obra. Aquest ha sigut el nostre condicionant, amb la qual cosa, simplement estem fent un exercici de sensatesa en la gestió, anticipant-nos als problemes i millorant el rendiment de l’obra”.

PublicitatAVL Sant Vicent Ferrer Juega Limpio Orihuela