Els restauradors locals denuncien pèrdues del 30% durant el FIB respecte ‘la caixa habitual’

Les esperances de futur estan en el "gir' que li puguen donar els nous propietaris del festival per això, l'associació d'empresaris d'Hostaleria de Benicàssim (EHOSBE) ja té sol·licitada una reunió tant amb l'alcaldessa de la localitat com amb la regidora de l'àrea Cristina Fernández per parlar amb el grup empresarial

El FIB 2019 ha representat pels restauradors de Benicàssim “pèrdues d’un 30% respecte a la facturació d’una setmana normal”. Així ho afirma el president de l’associació d’empresaris d’Hostaleria de Benicàssim (EHOSBE)Juanjo Medina, que reuneix principalment locals de restauració i oci.

L’impacte econòmic d’esta edició no únicament ha seguit la línia descendent dels últims anys pel que fa als beneficis que deixa el festival per a Benicàssim sinó que, segons afirmen des d’EHOSBE, “ha segut un desastre perquè hem arribat a fer un 30% menys de caixa”.

Les raons són que a la baixada d’un 60% pel que fa als fibers respecte a el que podia generar altres anys, s’ha sumat que gran part de la gent que hi ha acudit a l’esdeveniment musical “són els usuaris habituals que solen vindre a Benicàssim”, apunta Medina. Amb la qual cosa, la coincidència d’estos dos fets fa que l’absència de guanys extres, passen a transformar-se en pèrdues, comparades “a un altre cap de setmana qualsevol de juliol. “Si altres dissabtes dupliquem torns de sopars, este ja ens ha costat omplir-ne un!, afegeix el president de l’associació.

Sobr el futur, Medina afirma amb contundència que la situació “és evident que així no pot seguir”, per això, ara les expectatives estan posades en què la compra del FIB per part “dels qui porten l’Arenal, els fase plantejar-se un concepte distint amb un cartell atractiu”.

És a dir, que l’esperança dels restauradors de Benicàssim passa perquè els nous propietaris es plantegen un gir tant en el perfil de públic com en la diversificació de l’oferta perquè, com afirma el també empresari Medina “no tindria sentit fer un festival amb tant poc de temps de diferència de les mateixes característiques i en un públic que dins del recinte pot comprar una botella d’alcohol i gel per 8 euros per a fer botellón“.

De fet, EHOSBE ja té sol·licitada una reunió, tant amb l’alcaldessa com amb la regidora Cristina Fernández “que segurament serà la setmana que ve, per plantejar-li que contactem amb els nous propietaris per reunir-nos i tractar de lluitar, de nou, entre altres coses, per un canvi de calendari que també afavoriria inclús la contractació de personal al nostre sector i la qualitat dels serveis que podem oferir, la qual cosa també repercutiria al festival”, recirda Medina.

ValenciàEspañol