Benicàssim presenta al músic José Manuel Morales com a director del Certamen Internacional de guitarra Francisco Tárrega

L’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués, el regidor de cultura de  Benicàssim, Javier Alonso i la regidora de turisme, Elena Llobell s’han reunit este matí per a presentar oficialment al nou director del Certamen Internacional de Guitarra Francisco Tárrega, José Manuel Morales. Esta cinquanta-dues edicion del certamen tindrà lloc entre els dies 31 d’agost i 7 de setembre.

L’alcaldessa ha assenyalat que “el festival emprén una nova etapa amb la vocació de difondre més si cap a la cultura Tárrega, valorar les característiques i fortalesa d’este certamen i que, un festival que és reconegut a tot el món dins de l’àmbit de la música clàssica, ha de ser considerat com el major privilegi que esta ciutat pot ostentar. Nosaltres confiem que tota l’oferida cultura sume a la nostra ciutat i serveix no solament per a difondre cultura sinó per a promoure el turisme i el Tárrega també és un puntal fonamental en este objectiu”.

Susana Marqués, ha afegit que “el que volem és que a partir d’ara, tinga l’esplendor que va tindre en el seu temps i que la gent faça com a seu propi i ho visca des del seu inici”. Una qüestió que ha recalcat també la regidora de turisme dient que “les dates de celebració fora de la temporada alta i la importància del festival així com la seua trajectòria serveixen per a allargar la temporada d’estiu i perquè Benicàssim siga conegut també per la seua música clàssica i una gran programació de guitarra”.

Primers canvis en les bases per a gunayar ‘Tarrega

Les principals novetats del festival, ara com ara, radiquen en la imposició obligatòria de la interpretació de les obres del mestre Tárrega entre els concursants que aspiren passar la selecció per a entrar en fase de concurs i la final. En la fase de preselecció, els aspirants admesos hauran d’elegir un repertori de lliure elecció que comprenga obres de diferents estils i en el qual, necessàriament, s’inclouran el Preludi núm.2 en La menor i el Preludi núm.5 en El meu major de Francisco Tárrega.

Els dies 3, 4 i 5 de setembre, se celebraran les sessions de selecció. Per a elles, els concursants proposaran un programa d’una durada entre 25 i 30 minuts, en el qual s’inclourà el ‘Gran Vals en La Major’ i una obra de lliure elecció de Francisco Tárrega. A més, no podran incloure les obres presentades en la fase de Preselecció.
A més, en la final, els guitarristes que participen, hauran de desenvolupar un concert de guitarra i orquestra amb una primera part en la qual es podrà triar entre les obres: Concert Mudejar A. García Abril, el Concert núm.1 en Re Major op.99 M. Castelnuovo, el Concert d’Aranjuez de J. Rodrigo i el Concert del Sud, de M. M. Ponce. I una segona part en la qual interpretaran obres de Francisco Tárrega de lliure elecció que no hagen interpretat en les fases anteriors del Certamen, i la durada màxima del qual no excedisca de 9 minuts.

Premis de primer ordre

Els premis que es concediran als millors guitarristes, es mantenen com en edicions anteriors i seran:
Primer premi del certamen dotat amb 12.000 euros i l’enregistrament d’un cd. A més de la signatura de cinc concerts d’índole nacional.
Segon premi dotat amb 4.808 euros.
Premi a la millor interpretació de l’obra de Francisco Tárrega, dotat amb 2.404 euros.
Premi del públic 1653 euros.
Premi especial a la millor interpretació de l’obra de Joaquín Rodrigo, patrocinat per la Fundació Victoria i Joaquín Rodrigo, dotat amb 1000 euros.
Premi al millor intèrpret espanyol nascut o resident a la Comunitat Valenciana i que haja superat la prova de preselecció, al que li correspon una beca d’estudis per valor de 811 euros.

CatalanSpanish