Benicàssim sol·licita la retirada d’un mapa en el qual s’inclou a la Comunitat en els “Països Catalans”

La regidoria d'educació ha elevat l'exigència per escrit a l'adreça del centre i a la conselleria d'educació perquè s'elimine el mapa polític.

AVL

El regidor d’educació, Javier Alonso ha remés sengles cartes a la Conselleria d’educació i a la direcció de l’IES Violant de Casalduch, exigint la retirada d’un mapa polític, que “es troba penjat en el centre i en el qual s’inclou dins d’un territori inexistent de Països Catalans a la Comunitat Valenciana”.

Alonso ha manifestat que “han sigut nombrosos els pares d’alumnes, els que s’han dirigit a l’ajuntament posant-nos en coneixement de la presència d’aquest mapa i demanant-nos que actuem davant aquesta irregularitat greu. Considerem que un centre educatiu deu i està obligat a transmetre el coneixement d’una manera asèptica, científica i seriosa; pel que fa a al·lusions a temes polítics, com és les aspiracions territorials de certs col·lectius, solament denota una falta de criteri en la seua vocació d’educadors”.

El regidor li ha recordat a la Conselleria i a l’adreça del centre, que “aqueixa distinció territorial no s’arreplega en cap document i contravé, no solament l’estatut de la Comunitat Valenciana, sinó també la Constitució i que, per tant, hi ha motius legals més que suficients per a procedir a una retirada immediata”.

A més, Alonso ha demanat a la Conselleria que “realitze una recerca i un informe sobre qui ho va col·locar i com va ser possible que un mapa d’aquestes característiques apareguera en un centre educatiu que ha de ser apolític”.

“No volem que ningú, ni en un sentit ni en un altre, adoctrine als nostres joves. La llibertat d’ensenyament significa també el dret a aprendre sense manipulacions per part del professorat. L’adoctrinament és un fenomen vexatori per a la llibertat de l’alumnat i de les famílies, que solament aspiren al fet que els seus fills es formen amb amplitud de mires i amb dret a decidir”, ha assenyalat Alonso.

El regidor ha avançat també que, “de no prendre’s una acció immediata de retirada i recerca, així com d’auditoria del que en aquest sentit està succeint en el centre, es posarà el cas en mans de la justícia”. “Perquè abans de res preval la llibertat dels menors que acudeixen al centre i han de tenir garanties que la seua educació s’emmarca en l’estat democràtic i constitucional en el qual vivim”.

 

- Advertisement -
CatalanSpanish