Miguel Alcalde: “No s’ha tractat els ciutadans per igual. Cal atendre’l sense preguntar-los la seua orientació política!”

El candidat a l'alcaldia de Benicàssim pel PSPV-PSOE es planteja "governar en solitari" si tenen "una majoria considerable" i augura que encara que Ciudadanos aconseguira bons resultats", el PP li acabarà donant suport i "mourà els fils del govern des de l’ombra"

479

El candidat a l’alcaldia de Benicàssim pel PSPV-PSOE, Miguel Alcalde, arrastra sobrada experiència en política. De oratoria serena i quasi sempre prou sosegada, els seus anys al sector sanitari, diuen que li conferixen “una gran capacitat per a saber escoltar”.

Convençut, com a gestor que també és, de la necessitat de “posar un ordre estructurat” als serveis del Benicàssim,  en fer balanç de la seua opossició, considera que el seu equip “ha aportat coses capdals” al municipi. i està convençut que, al marge del que puga semblar “el PP li donaria suport a Ciudadanos” – si així isqueren els números -, perquè, afirma: “mourà els fils del govern des de l’ombra”

-Sr. Alcalde, per què es presenta com a candidat a l’alcaldia de Benicàssim? Perquè crec que puc aportar idees, maneres de gestionar noves i una nova forma de fer política a un municipi tan necessitat de canvis com Benicàssim”.

-Quan va ser escollit pel seu partit com alcaldable va parlar de seguir amb la tendència iniciada el 2015 i de canvis. Quins serien els pilars fonamentals de la seua acció de govern? “El primer canvi que hauríem d’abordar seria rentar la imatge de Benicàssim: emprendre la neteja dels carrers amb profunditat. Segon habilitar transport públic efectiu per a la ciutadania. Tercer establir uns serveis socials forts i capaços d’ajudar els ciutadans amb dificultats. A més, i sobretot, atendre a tots els ciutadans per igual sense preguntar-los quina és la seua orientació política o quants són els seus ingressos i quina influència tenen. La gestió del govern precedent ha deixat molt a desitjar en aquest punt: no s’ha tractat als ciutadans per igual; i això la gent ho ha percebut i els ha molestat molt.

-Vosté té experiència demostrada tant en política com en gestió, i en més d’una ocasió ha reivindicat la necessitat de “modernitzar” el funcionament del consistori, per on passaria eixa modernització?
“Hauria de passar per connectar totes les zones del terme municipal d’una manera racional. Benicàssim ha crescut per zones que no estaven connectades prèviament i s’ha isolat el Sud de la resta, per no parlar de les urbanitzacions, que es veuen sovint abandonades. Les dues zones necessiten sentir-se part de la ciutat”.

“També hi ha el repte de l’aiguamoll, caldria revalorar i resoldre el problema de la zona humida amb un projecte europeu que compagine un urbanisme respectuós amb el medi ambient. D’altra banda, vivim en la societat de la informació i els ciutadans no es poden passar massa temps anant personalment a l’ajuntament per gestionar coses. Caldria posar oficines de registre en altres punts. També el trànsit intern necessita una remodelació en direccions, habilitació de carrils bici, zones per a vianants…”

Si fóra alcalde, quina seria la primera mesura que prendria per Benicàssim? “Indubtablement: reunir a tots els grups polítics i començar a consensuar les prioritats i necessitats del poble”.

I si fóra regidor, en quines àrees li agradaria treballar?
“Per qüestió professional no cal dir que tinc experiència en sanitat; però he estat en urbanisme en altres èpoques. És a dir, no em desagradaria cap de les dues”.

Fem lectura del mandat des de l’oposició. Com ho han fet?
“El balanç ha estat positiu. En alguns moments hem aportat coses cabdals per al desenvolupament municipal. Posem uns exemples de mocions que han propiciat canvis: moció per reactivar les obres i acabament de Villa Elisa presentada pel PSPV-PSOE en agost de 2017. Mocions per a reactivar el CEAM, moció per a l’adquisició de terrenys de festivals, propostes per a la realització d’un centre polifuncional que no interferís en l’activitat del poliesportiu, moció per a la baixada del tipus impositu en Impost de Béns Immobles… Podríem seguir amb altres com ara fer efectiva la Llei de Memòria Històrica…”

-Com afecten els resultats del 28-A a estes eleccions municipals i en especial pel que fa a les divergències en les forces de dretes i la caiguda del PP?
Vam guanyar les passades generals amb més de 2300 vots. Això suposaria ser la primera força política. Nosaltres aspirem a més. El PP ha intentat arrapar alguns vots incorporant l’altra força de la dreta, ARB, que no tenia expectatives de treure regidors. Considerem que seran uns centenars de vots, però també això genera malfiances entre la ciutadania.

D’igual manera ocorre amb Ciudadanos. És un partit que ha intentat nodrir-se del PSOE oferint posicions a alguns afiliats. La resposta negativa els ha conduït a trucar una altra porta amb gent descontenta del PP –i no per això ideològicament desmarcat de la dreta.
Però crec que estan condemnats a entendre’s i que, si poden, pactaran entre ells per no perdre el poder. Si Ciutadans té possibilitats, el PP li donarà suport perquè sap que serà qui mourà els fils del govern des de l’ombra.

A ningú se li escapa que estos comicis tornaran a donar pas a nous pactes. Estaria obert a governar amb pactes?
Si tenim una majoria considerable, ens plantejarem governar en solitari. No volem hipoteques polítiques. En tot cas, hi ha tres partits que han fet un cordó contra el PSPV-PSOE. Ells són els que diuen que no volen pactar. Per tant, només quedaria una opció possible”

-Amb quin partit se sentiria més còmode pactant i amb quin mai pactaria?
No podríem pactar amb el PP perquè seria assumir la manera de fer política que han portat fins ara. Caldria que el PP i CS tingueren una voluntat decidida de reorientar-se ideològicament. A més, les persones que estan al capdavant dels dos partits han tingut molt bona relació durant la present legislatura, jo diria amistat fins i tot. Elles dos sempre s’han oposat al PSOE. Les mocions presentades per Ciudadanos al plenari eren una majoria destinades a objectar la política de Pedro Sánchez, mocions que venien redactades des de Madrid o Barcelona i que no tenien res a veure amb Benicàssim. Això mostra que les idees sobre política local no han predominat en la dreta. Ens sentiríem còmodes amb qui portara la política a la pràctica municipal de manera més directa, senzilla i humil”.

Tots els alcaldables, òbviament busquen la majoria absoluta, però, fora d’aquesta majoria hi hauria algun altre resultat amb el qual se sentiria satisfet…encara que fos parcialment?
“Nosaltres tenim uns càlculs; un marge que comença amb la millora de resultats respecte a les passades eleccions i acaba, evidentment, en la majoria absoluta. El millor resultat seria superar els 4.500 vots”.