27.4 C
Valencia

Benicàssim no entregarà els romanents municipals a Hisenda

L'alcaldessa insisteix que són estalvis del municipi i han de revertir en la ciutadania de Benicàssim.

- Publicitat -AVL

L’Ajuntament de Benicàssim no participarà en el fons que el Ministeri d’Hisenda pretén crear amb els diners dels ajuntaments. Com afirma l’alcaldessa, Susana Marqués, “no cedirem el nostre romanent de tresoreria perquè són estalvis generats per anys de bona gestió econòmica i que ara han de revertir en les necessitats dels veïns de Benicàssim”.

El Govern central pretén crear un fons sufragat amb romanents dels ajuntaments als quals els demana que els cedisquen de manera “voluntària”, per a després ser retornats a les arques municipals en un període de 15 anys. Este va ser l’acord aconseguit en la FEMP (Federació Espanyola de Municipis i Províncies) aprovat pel vot de qualitat del socialista Abel Caballero, “trencant la unitat i el consens que ha caracteritzat a esta Federació, que sempre ha estat representant els interessos del municipalisme”, afig Marqués.

Recordar que una de les mesures fiscals de caràcter extraordinari que va aprovar l’Ajuntament de Benicàssim per a minimitzar l’impacte de la Covid-19 sobre les famílies va ser la de retardar el pagament dels impostos municipals, per la qual cosa segons declara el regidor d’Hisenda, Arturo Martí, “si en data de hui encara no podem quantificar els ingressos reals per al pròxim exercici, ni quants impagaments puguen produir-se per efectes d’esta pandèmia, és un despropòsit que el Govern pretenga deixar-nos sense liquiditat per a poder atendre les necessitats reals dels nostres veïns”.

Susana Marqués ha continuat explicant que en este moment l’Ajuntament de Benicàssim disposa de 9,8 milions d’euros “que no cedirem al Govern perquè són els estalvis dels nostres veïns, resultat de l’esforç, la contenció de la despesa, i és el que ens ha permés posar en marxa el Pla Reactiva Benicàssim per a poder fer repartiment de menús a persones vulnerables, incrementar les ajudes socials, intensificar la desinfecció dels nostres carrers, ajudar als nostres autònoms i xicotets empresaris, en definitiva, fer front a les necessitats de les persones en plena pandèmia i que, ara, el Govern pretén confiscar perquè siguem nosaltres els qui cobrim el seu dèficit per a poder complir amb els seus socis de Govern”.

Cal recordar que l’Ajuntament de Benicàssim ha aprovat en ple diverses mocions sol·licitant al Govern central que flexibilitze la regla de despesa i permeta als ajuntaments disposar de tot el superàvit generat després de la liquidació del pressupost 2019 “perquè és el moment que aquells ajuntaments econòmicament sanejats com el nostre tinga llibertat per a invertir els seus diners en les necessitats dels veïns, sense condicions de cap Govern”, declara Marqués.

Així mateix, l’Ajuntament de Benicàssim exigeix al Govern de Pedro Sánchez que comence a complir la promesa donada als municipis i aborde un finançament local just, al mateix temps que permeta utilitzar sense condicions el 100% del superàvit, ja que “ningú sap millor que un Ajuntament quines són les inversions necessàries per al seu municipi i les necessitats reals dels seus veïns” conclou l’alcaldessa.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,677FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Pedro Sánchez descarta un nou confinament per a tota Espanya

Tot i que hi ha matisat que "no es pot tancar cap porta."

Gent Gran organitza tallers virtuals d’envelliment actiu en Castelló

La Regidoria estudia recuperar la presencialitat dels cursos de cara a 2021 si la situació epidemiològica ho permet.

La Diputació de Castelló activarà el 15 d’octubre una nova edició del programa Castelló Sènior

El termini d'inscripcions per al programa estarà obert entre el 15 i el 30 d'octubre de 2020, amb un total de 10.000 places disponibles que s'estructuren en 3 programes vacacionals.

Busquen casa per a 96 gats despres de desnonar al seu amo a Gandia

Protectores d'animals i l'Ajuntament de Gandia busquen una llar per a 96 gats que han hagut de ser acollits després del desnonament del seu amo, que convivia amb tots ells en un pis.

Dos motoristes morts en un accident de trànsit a Benicàssim

La Unitat d'Atestats i Investigació d'Accidents de la Policia Local de Castelló investiga les circumstàncies del sinistre.
- Advertisement -

: Valencià