Bonet: “Benicàssim haurà de fer front a les indemnitzacions pels IBI cobrats indegudament, valorades en 7 milions d’euros”

Joan Bonet: "La resolució del Síndic de Greuges fa referència a l'acord del ple del 31 de març de 2017, a instància d'una moció de Compromís, en què s'aposta per iniciar els tràmits per resoldre els programes urbanístics paralitzats".

L’agost de 2017, després de rebre una queixa d’un ciutadà que plantejava el retard en la tramitació de la resolució del PAI Benicàssim Golf, la Sindicatura de Greuges va decidir actuar d’ofici.

En la resolució, donada a conéixer aquest dimarts dia 30 de gener, el Síndic recorda les diverses sentències del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana referides a aquest programa d’actuació integral, que declaren la nul·litat de les liquidacions d’IBI practicades sobre les parcel·les, i aclareix que aquests terrenys han de considerar-se com a sòl rústic a efectes cadastrals.

PublicitatAVL

Joan Bonet, portaveu del grup municipal de Compromís per Benicàssim, recorda que “la coalició va avançar que els pressuposts per a 2018 eren ficticis, perquè obviaven una realitat difícil d’explicar: l’Ajuntament no reconeix la quantitat de 7 milions d’euros que ha de tornar fruit de la resolució dels PAI Benicàssim Golf, PRR5 i PRR6”.

Des de la coalició adverteixen, que “no hi havia consignació pressupostària per atendre la reclamació dels 400 particulars i famílies afectades”. En aquest sentit, Bonet recordava que “no avançar en la tramitació dels expedients sobre aquests PAI suposava amagar el problema sota l’estora, però, ara o més avant s’haurà d’afrontar i abonar les quantitats cobrades indegudament als propietaris”.

Per a Bonet, la resolució de la Sindicatura de Greuges “deixa sense arguments l’equip de govern de Susana Marqués, que no ha volgut fer front durant anys a una situació que des de Compromís advertíem que calia solucionar”.

El portaveu del grup municipal ha afegit que “la hisenda local ingressa cada any 700.000 euros pels PAI Benicàssim Golf, PRR5 i PRR6, quantitat que davallarà de forma més que notable una volta els terrenys hagen de tributar com a rústic”. Des de Compromís per Benicàssim alerten que “a més de la reducció dels ingressos, caldrà fer front a les indemnitzacions pels IBI cobrats indegudament, valorades en 7 milions d’euros”.

Bonet ha indicat que l’equip de govern “haurà de reclamar un préstec per fer front a aquests pagaments, cosa que condicionarà els futurs pressuposts municipals, en els quals a més es produirà una reducció molt important dels ingressos a causa de la tributació dels PAI paralitzats com a rústic. Tot açò afectarà la capacitat d’inversió futura de l’Ajuntament”.

“Un equip de govern responsable”, apunta el portaveu del grup municipal de Compromís, “hauria d’haver mogut fitxa des de la primera resolució judicial perquè es tracta d’una situació injusta per a molts veïns i que afecta la situació de la hisenda local”. “S’ha actuat com si no passara res, dilatant la solució a un problema que la resolució de la Sindicatura de Greuges deixa ja sense eixida a l’equip de govern” ha conclòs Bonet.

Esta publicació està disponible en : Valencià