jueves, 20 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Benicàssim demanarà a Marzà que no dilate les reparacions urgents dels centres educatius

L'Ajuntament s'adhereix al pla Edificant, però reclama que s'establisquen ja compromisos de pagaments, que l'elecció de projectes a desenvolupar no siga arbitrària i que les obres no es convertisquen en compromisos sense temporalitat d'execució.

“L’ajuntament de Benicàssim fa massa temps que és l’únic que dóna la cara davant la comunitat educativa en matèria de posada a punt i resolució dels problemes estructurals dels centres escolars de la localitat. És el moment que el conseller d’educació siga conseqüent i faça les inversions necessàries, però no com a brindis al sol, sinó amb compromisos ferms que les executara i el més important, que de debò les pagara”, ha manifestat el regidor d’educació, Javier Alonso, després d’anunciar l’adhesió municipal en el ple del pròxim divendres 23 de febrer al pla autonòmic Edificant.

Alonso ha recordat que “el consistori ha assumit de facto competències que no li són pròpies i va resolent els problemes urgents i d’emergència dels centres educatius de la localitat. Ara, el senyor Marzá es trau de la màniga un pla en el qual el treball i els diners ho posarem els ajuntaments i que se suposa que després ens ho reemborsaran, però no ho garanteixen en el temps, ni estableixen terminis perquè els projectes siguen una realitat. És a dir, de nou tornen a jugar amb el benestar dels escolars, dels pares i mares i dels professors”.

En tot cas, el regidor d’educació ha anunciat que “des de l’equip de govern popular de Benicàssim tornarem a donar una oportunitat al conseller per a donar la cara i seguirem rigorosament el procés per a fer realitat aquestes obres i avançarem els diners i farem el que faça mancada, sempre que els nostres alumnes tinguen els centres educatius que mereixen”.

Durant les últimes setmanes, els tres centres públics del municipi, els CEIP Palmerar i Santa Águeda i l’IES Violant de Casalduch, han realitzat una auditoria interna sobre les seues necessitats i han aprovat, mitjançant els seus consells escolars, el llistat de necessitats per a cadascun d’ells.

Aquestes peticions, més les que l’ajuntament ha detectat en estructures seran traslladades a la conselleria perquè faça un filtre i seleccione les que considera executar. Alonso ha assenyalat que “en realitat, el conseller hauria de planificar l’execució de totes les necessitats i no les que més li interessen. Perquè el dia a dia dels centres significa que ho necessiten tot i no les que a capritx el conseller crea, perquè l’elecció pot ser massa arbitrària”.

Últimas noticias

Contenido relacionado